AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yonetici secme sinavina kimler basvurabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yönetici seçme sınavına kimler başvurabilir?​

Sınava başvuracak adayların Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmaları gerekmektedir.
MEB yönetici Başvurusu Nasıl Yapılır?
alınacağından aşağıdaki açıklamalara ihtiyaç duyulmuştur. 1. 17 Haziran 2022 tarihi itibariyle bulunduğu eğitim kurumunda 4 veya 8 yıllık görev süresini tamamlayan müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının başvuruları MEBBİS Başvuru İşlemleri Modülünden alınacaktır.
EKYS sınavını kim yapacak?
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2022-MEB-EKYS) 20 Mart 2022 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 03 – 10 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

MEB yönetici atama nasıl olacak?​

Eğitim kurumu yöneticileri, il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine vali tarafından atanır. Bu fıkraya göre yapılacak atamalar Mayıs-Haziran aylarında ilgili valiliklerce sonuçlandırılır. (3) Adaylar, sadece kadrosunun bulunduğu ildeki eğitim kurumları yöneticiliklerine başvurabilir.
Yönetici Seçme sınavı ne demek?
EKYS’nin açılımı eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında müdür veya müdür yardımcısı olmak isteyen öğretmenlerin EKYS sınavına girmesi gerekmektedir. EKYS sınavı müdür ve müdür yardımcılığı kadroları için ayrı ayrı düzenlenmektedir.
Yönetici seçme sınavı kaç yıl geçerli?
EKYS yazılı sınav sonuçları, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl süreyle geçerlidir. Yazılı sınav puanını yükseltmek isteyen kişiler tekrar sınava girebilir.
2022 MEB EKYS NE ZAMAN? Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2022-MEB-EKYS) 20 Mart 2022 tarihinde uygulanacak. Sınava başvurular, 03 – 10 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak.
2022 EKYS ne demek?
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı
EKYS nasıl bir sınav?

Idareci atamaları ne zaman?​

2021 Yılı MEB’e bağlı okullara ilk defa yönetici görevlendirme takvimi yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı yönetici atama takviminde güncelleme gerçekleştirdi ve bunu duyurdu. Söz konusu müdür, müdür yardımcısı görevlendirme süreci 21 Haziran’dan başladıktan sonra 1 Ekim 2021 tarihine kadar devam edecek.
Eğitim kurumlarina yönetici secme sınavı nedir?
EKYS ne işe yarar?
EKYS, eğitim kurumlarına yönetici seçme sınavı anlamına gelmektedir Bu sınav ile Milli Eğitim Bakanlığı bağlı birimlerine yönetici olarak atanabilir. Bu sınavda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı talimatlarına göre yapılır.

2021 EKYS puanı kaç yıl geçerli?​

EKYS PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ, ALINAN PUAN KAÇ YIL KULLANILIR? EKYS yazılı sınav sonuçları, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 3 yıl süreyle geçerlidir.

Geri