Yolda kalırsak ne olur?
Yolda kalmanız halinde, aracınız en yakın servis ya da onarım noktasına naklediliyor. Eğer lastiklerden kaynaklı bir sorun varsa olay yerine bir servis sağlayıcı gönderiyor. Konaklama gerektirecek kadar büyük sorunlarda ise duruma bağlı olarak seyahat ve konaklama masraflarını şirket üstleniyor.Yolda kalırsam ne yapmalıyım?
Yol yardımı hizmeti kullanıyorsanız hemen çağırın. Kasko sigortanız yol yardımı hizmeti sağlıyorsa çağrı merkezini arayarak yardım isteyebilirsiz. Yol yardımı kullanmıyorsanız ise kendi çabalarınızca çekici veya polisi arayabilirsiniz. Çekici çağırma ücreti ise firmalara göre farklılık gösterebilir.Karda yolda kalan araçlar ne yapmalı?
Ayağınızı gazdan çekip arabayı yolun sağına çekmeye çalışın. Araç durduğunda aracın el frenini çekip hemen dörtlü flaşörleri yakın. Gece yolda kalırsanız hem dörtlüleri yakın hem de dikkatli bir şekilde yolu gözlemledikten sonra araçtan inip aracınızın bagajında olması gereken reflektörü kullanın.
Yolda araba bozuldu ne yapmalıyım?
Aracınızın seyir hâlindeyken arızalanması, araç sigortası ya da kasko kapsamında yer alır. Bu yüzden aracınız arızalandığı an sigorta temsilcinize 7/24 ulaşabileceğiniz numarayı çevirmeniz ve durumunuzdan onu haberdar etmeniz gerekir.
Yolda kalan araba için ne yapmak lazım?
Anlaşmalı olduğunuz yol yardımının telefon numarasını, acil durum numaralarını varsa kasko şirketinin yol yardımı numaralarını mutlaka önceden telefonunuza kaydedin. Lastiklerin hava basıncını kontrol edin. Özellikle şehir dışında yolda kaldığınızda 156 jandarmayı aramanız gerektiğini bilin.Benzin bitince araba çalışır mı?
Araç beynine yeterli ısı gelene kadar araç benzinde çalışır. Yeterli basınç ve ısı oluştuğunda LPG almaya başlar. Sıralı sistem LPG’li araçta benzin yoksa aracı LPG’de çalıştırmak da mümkün.Yol yardım sigortası nedir?
Yol yardımı, sürücülerin karşılaştığı olumsuz durumlarda devreye giren yardım hizmetidir. Yol yardım hizmetleri kasko sigortası yaptırarak sahip olunabileceği gibi zorunlu trafik sigortasına da ek teminat olarak eklenilmektedir.
Benzin bitince motora zarar verir mi?
En iyi tercih uyarı ışığını önemsemektir çünkü tükenen akaryakıt hem araca hem cüzdana zarar verir. Dizel araçlarda fatura daha da kabarabilir. Bir dizel motorda pompa ve enjektör yağlı karışım yerine hava ile çalıştığında hasar görebilir. Benzinli motorlar ağır hasar ihtimali daha azdır.