Yolda kaldım kimi aramalıyım?
Alo 159 Türkiye’nin karayolları yol ağında bulunan Otoyollar, Devletyolları ve İlyollarında seyahat eden sürücülerin seyahat esnasında veya seyahatten önce kullanacağı yol güzergahı ile ilgili tüm soru ve sorunları hakkında bilgi ve yardım alacağı bir hattır.Araba yolda kaldı ne yapmalıyım?
Bu durumda arayabileceğiniz iki numara var; yol yardım hizmeti ya da sigorta şirketiniz. Yol yardım hizmeti kullanıyorsanız onları aramanız gerekli. Ancak kasko sigortanız yol yardım hizmeti sağlıyorsa, onların çağrı merkeziniarayıp yardım isteyebilirsiniz.
Otoyolda araç bozulursa ne olur?
Arızalanan aracınız en yakın anlaşmalı yetkili servise çekilir ve kullanılamaz hâle gelen otomobil parçaları orijinal yedek parçalarıyla değiştirilerek onarım işlemi tamamlanır. Bulunamayan yedek parçaların temini de sigorta kapsamında değerlendirilir ve ekstra olarak bütçelendirilmez.
Karda yolda kalınca kimi aramalı?
Bakan Elvan, kar nedeniyle yollarda mahsur kalanların yardım için (0312) 415 80 00 ve (0312) 425 47 12 telefon numaralarını arayabileceklerini açıkladı. Bakan Elvan’ın kapalı yollarla ilgili açıklaması şöyle: Batman, Diyarbakır, Hatay, Bursa, Yenişehir ve Çanakkale’de uçakların inişlerinde sorunlar yaşanıyor.Bir araba neden yolda kalır?
Yolda kalmanıza en çok sebep olan durumların başında araç arızaları gelmektedir. Bunun dışında lastiklerde meydana gelen sorunlar da araçların yolda kalmasına neden olabilmektedir. Uzun ya da kısa olsun.. Çıkacağınız her yol öncesinde, araçlarınızı kontrol etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
Elektrikli araba yolda kalırsa ne olur?
m-şarj aracı, elektrikli aracın yolda kalması veya şarjının bir şarj istasyonuna gidemeyecek kadar azalması durumunda, aracın yanına giderek 20 dakikada 80 kilometre menzil kazandıracak kadar şarj ediyor.
Ayrıca, sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça ve böyle bir olayla sonuçlanmadıkça otomobilin mekanik, elektrik ve elektronik donanımında meydana gelen her türlü arıza ve kırılmalar da kasko poliçesi kapsamı dışında kalmaktadır.
Sigortadan çekici nasıl çağırılır?
Trafik sigortası dahilinde yer alan araç kurtarma servisinin tam olarak ne şekilde çalıştığını merak edebilirsiniz. Kaza yaptıktan sonra siz Çağrı Merkezi’ni aradığınızda yetkililer size en yakın lokasyonda bulunan çekici firmaları ile iletişime geçerler.
Aşağıdakilerden hangisi trafiği tanımlar?
Trafik Tanımları Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hal ve hareketleridir. Trafik için , kamunun yararlanmasına açık olan arazi şeridi, köprüler ve alanlardır.
Araba neden yolda kalır?
Eğer kaçak miktarı küçükse, bu durumda çok fazla sorun olmayacaktır. Ancak kaçak fazla ise, yolda kalmanıza sebep olabilmektedir. Araçlarınız çok fazla kir, ıslaklık, nem, sıcak ya da soğuğa maruz kalıyorsa, bu durumda sensor bakımlarının da yapılması gerekmektedir.Yolda giderken benzin biterse ne olur?
Aracınızın dörtlüleri yakın. Yakıt bulmak için geçen araçlardan yardım isteyebilir ya da en yakın akaryakıt istasyonuna yürüyebilirsiniz. Ancak sizin ve aracınızın güvenliği için yol yardım – sigorta şirketi ya da çekici çağırmak en doğrusu olacaktır. Karakoldan izin belgesi alarak bidonla benzin alabilirsiniz.
Elektrikli araç şarj süresi ne kadar?
Elektrikli bir arabayı şarj etmek evde ya da herhangi bir halka açık şarj istasyonunda yapılabilir. Arabanın şarjını tam olarak doldurmak 30 dakika ya da yarım gün kadar sürebilir. Şarjın dolması için gereken süreyi bataryanızın büyüklüğü ya da şarj noktanızın ne kadar hızlı olduğu etkileyebilir.