Yolda araba bozuldu ne yapmalıyım?
Aracınızın seyir hâlindeyken arızalanması, araç sigortası ya da kasko kapsamında yer alır. Bu yüzden aracınız arızalandığı an sigorta temsilcinize 7/24 ulaşabileceğiniz numarayı çevirmeniz ve durumunuzdan onu haberdar etmeniz gerekir.Araba yolda kalırsa hangi numara aranır?
ALO 159 KARAYOLLARI HATTI / T.C.183 nedir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çağrı Merkezlerinden Alo 183 Sosyal Destek Hattı aracılığı ile aile, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ile gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlere ilişkin çağrılar değerlendirilerek rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunulmaktadır.
Yol yardım sigortası nedir?
Yol yardımı, sürücülerin karşılaştığı olumsuz durumlarda devreye giren yardım hizmetidir. Yol yardım hizmetleri kasko sigortası yaptırarak sahip olunabileceği gibi zorunlu trafik sigortasına da ek teminat olarak eklenilmektedir.
Benzin bitince araba çalışır mı?
Araç beynine yeterli ısı gelene kadar araç benzinde çalışır. Yeterli basınç ve ısı oluştuğunda LPG almaya başlar. Sıralı sistem LPG’li araçta benzin yoksa aracı LPG’de çalıştırmak da mümkün.Bir arabanın benzin ışığı yandıktan sonra kaç km gider?
Bir aracın, Avrupa standartlarına göre benzin ikaz ışığı yandıktan sonra minimum 80 km gidebilmesi gerekiyor.Elektrikli araba kaç saat çalışır?
Dünyada hali hazırda piyasadaki elektrikli otomobillerin bir batarya ile katettiği mesafe 130 ila 630 km arasında değişiyor. Şarj süreleri ise kullanılan prizin özelliğine göre 1 saatten başlayıp 47 saate kadar çıkabiliyor.
Tek taraflı kazalarda kasko ödeme yapar mı?
Kaza tutanağı tek taraflı da tutulmamaktadır. Bu nedenle tek taraflı olan kaza durumlarında kasko poliçenizden yararlanabilmeniz için olay yerine trafik polisi çağırmalısınız. Trafik poliçe tarafından tutulacak tutanakta kaza durumu açıkça belirtilmelidir.