- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.312
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Yola çıkarken ne okunur?
Bir yolculuğa çıkmadan önce en çok okunan dua şudur: “Sübhanellezî sehhara lenâ hazâ ve mâ künnâ lehû mukrinîn. Ve innâ ilâ Rabbinâ le münkali-bûn.” Bu dua, biz layık olmadığımız halde, Allah’ın bizim yanımızda olduğu manasına gelmektedir.Yola gidene hangi sure okunur?
Peygamber Efendimiz bunun en güzel yolunu sabahelerden Hz. Cübeyr’e (ra) bildirmiştir: “Bir sefere çıktığın zaman arkadaşların içinde hâli en güzel ve azığı en bol bir kimse olmak ister misin ey Cübeyr? Öyle ise şu beş sûreyi oku: Kâfirûn, Nasr, İhlâs, Felâk ve Nâs sûrelerini.Rabbimiz, bize yoldaş-arkadaş ol ve bize ihsanda-ikramda bulun. Cehennemden Allah(u teala)’ya sığınırım.) Bu dua, yolcunun seher vakti esnasında okuyacağı duadır. “Euzu bikelimaatillahittaameti min şerri ma halak.”
Yola çıkarken kaç Ayetel Kürsi?
Kim Yola Çıkarken 3 Kez “Ayetel Kürsi” Okursa,Yolculuk Boyunca Bakın Neler Oluyor..(Büyük Sırlar) Dualar insanları kötülüklerden, belalardan en iyi şekilde koruyan ve Allah (CC)’ a yaklaştıran yakarışlardır. Ayetel Kürsi, dualar içinde ayrı bir önemi ve fazileti bulunuyor.
Yola gidenin arkasından hangi dua okunur?
7- Yolculuktan Döndükten Sonra Yapılacak Dua Mülk (her şey) O’nundur ve Hamd (sadece) O’nadır. O (Allah) her şeye gücü yetendir. (Biz) yani dönenler, tevbe edenler, ibadeti ihya edenler, Rabbimize hamdu sena ederiz. Allah(u teala) vadinde durdu, kuluna yardım eyledi.
Bismillahi Mecraha ve Mürsaha inne Rabbi le Gafururrahim ne demek?
Bismillahi mecraha ve mürsaha,inne Rabbî le gafururrahîm. Meali: (Nuh)Dedi ki:Gemiye binin! Onun yüzüp gitmesi de, durması da Allah’ın (cc) adıyladır. Şüphesiz ki Rabbim( cc )çok bağışlayan,pek esirgeyendir.Yolculuğa çıkan kişiye ne denir?
İyi yolculuklar. Yolcu yolculuğa çıkmayana değil yolculuğa çıkan kişiye denir. Ama ortada ikinci bir kişi yoksa denebilir o zaman muhtemelen minibüsçülük falan oynuyordur.Bir kişi 7 defa okuyup birincide sağına ikincide soluna üçüncüde önüne dördüncüde arkasına beşincide yukarı altıncıda aşağı ve yedincide içine hu diye üflerse ve son olarak etrafını çevreleyecek şekilde üflerse melekler onu çevreler ve o gün içinde o kimseye bela isabet etmez.
Ayetel kürsi okurken abdestli olmak gerekir mi?
Ayetel kürsi Kuran-ı Kerim’de bulunmaktadır. Kuranı kerim ayetleri abdestsiz ve gusülsüz okunamadığı gibi ayetel kürsi de bu hallerde okunmamalıdır. Ayetel kürsi ezberden okuma halinde ise Kuran-ı Kerim’e dokunması gerekmediğinden okunabilmektedir.