Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yol ortasindaki cift duz sari cizgi ne anlama gelir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yol ortasındaki çift düz sarı çizgi ne anlama gelir?​

Karayolları Dairesi tarafından çizilen “sarı” renk çizgiler, Avrupa’nın bazı bölgelerinde kar yağışı alan ve sisli olan bölgelerde yolun parlamasını ve sürücülerin güzergahı daha iyi göstermesi için çiziliyor.

Kesik yol ne demek?​

Kesikli yol çizgisi görüşü açık,düz yol kesimlerine çizilir.Bu yol çizgisi boyunca kurallara uymak ve trafik tehlikeye düşmemek kaydıyla öndeki aracı geçmek gibi sebeplerle şerit değiştirebileceğimizi bildirir. Bu yol çizgisi boyunca araçlara en yakın olan yol çizgisinin anlamına göre hareket edilir.

Trafikte tırmanma şeridi nedir?​

Trafikte tırmanma şeridi nedir?
Tırmanma şeridi: Orta şerit geçme sırasında kullanılır. Sürekli işgal edilmez. Yaya Geçidi: Yol eksenine dik olarak çizilen çizgilerdir. Karayolunun araç trafiğine ayrılmış bölümlerinde yayaların geçiş yapacağı kısımları belirtir.

Yoldaki çizgiler ne anlama gelir?​

Kesik Kesik Yol Çizgisi: Kurallara uymak şartıyla öndeki araç geçilebilir, şerit değiştirilebilir. Devamlı Yol Çizgisi: Bu çizgi boyunca hiçbir sebeble öndeki araç geçilemez, şerit değiştirilemez. Kesik Devamlı Yol Çizgisi: Sadece bir yönde geçme yasağı getirmiştir.

Soru 13 Şekilde görülen yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücüye neyi bildirir?​

Kesik Kesik Yol Çizgisi: Kurallara uymak şartıyla öndeki araç geçilebilir, şerit değiştirilebilir. Devamlı Yol Çizgisi: Bu çizgi boyunca hiçbir sebeble öndeki araç geçilemez, şerit değiştirilemez. Yan Yana iki Devamlı Yol Çizgisi: Bu çizgi taşıt yolunu bölünmüş yol durumuna getirmişter, ayrıca (refüj- anlamındadır.

Oto yollara girerken hangi şerit kullanılır?​

Oto yollara girerken hangi şerit kullanılır?
Otoyola girerken “Hızlanma Şeridi”nden yararlanılarak, yoldaki trafiğin akış hızına uyum sağlandıktan sonra hızlanma şeridininsonundan otoyol bandına girmek zorunludur. Otoyolda duraklamak, parketmek gibi geri gitmek ve geriye dönmek yasaktır.

Ağır vasıta hangi şerit?​

Otobüs, minibüs, kamyon ve tır gibi ağır vasıta araçlar yolun sağ şeridini kullanmak zorundadır.
 
**Yol ortasındaki çift düz sarı çizgi ne anlama gelir?**
Karayolları Dairesi tarafından çizilen çift düz sarı çizgiler, genellikle Avrupa'nın bazı bölgelerinde kar yağışı ve sisli hava durumu olan alanlarda kullandıkları bir yönlendirme sistemidir. Bu çizgiler, sürücülere yolun parlamasını ve güzergahı daha iyi görebilmeleri için yardımcı olur. Aynı zamanda iki yönlü trafiği ayırmak amacıyla da kullanılabilir.

**Kesik yol ne demek?**
Kesikli yol çizgisi genellikle görüşün açık olduğu düz yol kesimlerinde çizilen bir çizgidir. Bu çizgi, sürücülere önlerindeki aracı geçmek veya şerit değiştirmek gibi durumlarda hareket edebileceklerini belirtir. Yani, bu çizgiyi geçerken trafik kurallarına uyulmalı ve güvenliği tehlikeye atmadan hareket edilmelidir.

**Trafikte tırmanma şeridi nedir?**
Tırmanma şeridi, genellikle orta şeridi geçmek için kullanılan bir şerittir. Bu şerit sürekli işgal edilmemeli ve sadece geçiş esnasında kullanılmalıdır. Yaya geçidi ise, yol eksenine dik olarak çizilen çizgilerdir ve karayolunda yayaların geçiş yapabileceği alanları belirtir.

**Yoldaki çizgiler ne anlama gelir?**
Yol üzerindeki çizgilerin anlamları farklı olabilir. Kesik kesik yol çizgisi, kurallara uyulduğu takdirde öndeki aracın geçilebileceğini ve şerit değiştirilebileceğini belirtir. Devamlı yol çizgisi ise, bu çizgi boyunca önündeki aracın geçilemeyeceğini ve şerit değiştirilemeyeceğini ifade eder. Kesik devamlı yol çizgisi ise sadece bir yönde geçme yasağı getirdiği anlamına gelir.

**Soru 13 Şekilde görülen yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücüye neyi bildirir?**
Yan yana çizilmiş kesik ve devamlı yol çizgileri sürücülere, kurallara uyulduğu takdirde önündeki aracı geçebileceğini ve şerit değiştirebileceğini, ancak diğer yönde bir geçiş yapılamayacağını bildirir. Ayrıca, bu çizgiler taşıt yolunu bölünmüş yol durumuna getirir ve refüjü ifade eder.

**Oto yollara girerken hangi şerit kullanılır?**
Oto yollara girişlerde genellikle "Hızlanma Şeridi" kullanılır. Sürücüler, hızlanma şeridini kullanarak trafiğin akış hızına uyum sağladıktan sonra otoyol bandına girmelidirler. Otoyol üzerinde durmak, park etmek veya geri gitmek gibi hareketler yasaktır.

**Ağır vasıta hangi şerit?**
Ağır vasıta araçlar, yani otobüs, minibüs, kamyon ve tır gibi araçlar genellikle yolun sağ şeridini kullanmak zorundadır. Bu araçlar sağ şeritte seyir halinde olmalı ve diğer araçlarla güvenli bir şekilde seyahat etmelidir.
 
Geri
Üst