- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 128.277
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yol izni nasıl hesaplanır?
Kanuni izinlerde yol izni bir defa olacak şekilde verilmektedir. Erbaş/erin bulunduğu şehirden, gideceği şehre göre yapılacak mesafe hesabı dikkate alınarak ; 800 km,ye kadar olan mesafelerde bir gün, 801 ve daha yukarısı mesafelerde iki gün verilir.Yol izni hakkı nedir?
Yol izni, yıllık ücretli izne çıkan çalışanların izinlerini yolda geçirmemeleri için yapılmış bir düzenlemedir. Çalışanlar yıllık izinlerini şehir dışında veya ülke dışında geçirmek isteyebilirler. Bu durumda yolda geçen süre için ücretsiz olarak izin kullanabilirler.Yol izni nasıl verilir?
“İşçi, yıllık ücretli izin sürelerini iş yerinin bulunduğu konumdan farklı bir yerde geçirecekse bunun ile ilgili olarak işverenden istekte bulunmalıdır. İşçi bu durumu belgelendirebildiği takdirde gidiş ve dönüş süreleri için işverenden yol izni alabilir.”
Yol izni zorunlu mu?
Yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu yerden başka bir yerde geçirecek olanlara istemde bulunmaları ve bu hususu belgelemeleri koşulu ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplam dört güne kadar ücretsiz yol izni vermek zorundadır.Asker yol izni ikamete göre mi?
Askerlikte yol izni kütüğünüzün bulunduğu yer ile yani memleketiniz ile askerlik görevini yapmak üzere gideceğiniz yer arasındaki mesafeye göre belirlenen kanuni bir haktır..Yol izni kaç kere verilir?
Diğer taraftan, 62 Seri No’lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğin “A – Yıllık İzinler” başlıklı bölümün 3 numaralı sırasında, ”Yasanın 102 nci maddesinde, zorunlu durumlarda memurlara yıllık izinlerine ek olarak gidiş ve dönüş için en çok dört gün izin verilebileceği öngörülmüştür.
Yol izniyle ilgili açıklamalara 62 seri No.’lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği’nde yer verilmiştir. Bu tebliğde; “Yasanın 102’nci maddesinde, zorunlu durumlarda memurlara yıllık izinler ine ek olarak gidiş ve dönüş için en çok dört gün izin verilebileceği öngörülmüştür.
Seyahat izin belgesi sadece tek gidiş için düzenlenmiş ise 36 saate kadar, gidiş-geliş amacıyla düzenlenmiş ise ise 72 saate kadar geçerli oluyor. Başvurusu onaylananlar, otogar veya havalimanlarında oluşturulan başvuru masalarından vatandaşlık numaraları ile doğrulama yapıldıktan sonra kabul ediliyor.
Yol izni hangi durumlarda verilir?
Uygulamaya ilişkin istisnalara yer verilen genelgede Seyahat İzin Belgesi alabilecek kişiler şu şekilde sıralandı: “- Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan veya önceden alınmış doktor randevusu, kontrolü olanlar.