- Konu Yazar
Yoksullara yardım etmek için neler yapabiliriz?
Yardıma Muhtaç İnsanlara Nasıl Yardım Edebilirim?- 1- Su Kuyusu Açtırmak.
- 2- Kurban Bağışı Yapmak.
- 3- Yetim Sponsoru Olmak.
- 4- Fidan Bağışı Yapmak.
- 5- Ramazan Yardımında Bulunmak.
- 6- Eğitim Yardımı Yapmak.
- 7- Katarakt Ameliyatı Bağışı Yapmak.
Fakir insanlara neden yardım etmeliyiz?
Başkasına yardım eli uzatanlar olgunlaşır, erdemli insan olurlar. Böyle kimseler Allah tarafından sevilir, İnsanlar ona saygı gösterirler. İnsanı küçülten, alçaltan davranışların temelinde mala ve paraya aşırı düşkünlük ve bencillik önemli yer tutar.Alparslan Sezek kimdir?
ALPARSLAN Sezek, hayatını fakirlere yardım etmeye adamış Ankaralı bir oto tamircisi. 20 yıldır yaklaşık 300 aileye yardım eden Sezek, tek ihtiyacının topladığı yardımları dağıtabilmek için haftanın iki günü kendisine tahsis edilecek bir araba olduğunu söylüyor. Araba tamircisi Sezek, tam bir 21. yüzyıl şövalyesi.
Yardıma ihtiyacı olan insanlar için neler yapabiliriz?
Çevrenizde yardıma ihtiyacı olan insanlar için neler…
Neden insanlara yardım ederiz?
İnsan iki türlü yardım eder başkasına: İlki Allah rızası için, İkincisi gösteriş yani kendi için yardım eder. İnsanlar birer sosyal varlıklardır. Toplumla iç içe yaşadıkları için toplumun bir üyesidir.Insanlara neden yardım etmeliyiz?
Cevap : Birbirimize yardım etmeliyiz. Çünkü, birbirimize yardım edersek zor işlerin üstesinden gelebilir, birbirimizi sevebilir ve daha mutlu bir yaşam sürebiliriz. Komşularımızla hiç bir karşılık beklemeden yardımlaşmak bizim toplumsal görevimizdir. Onlarla hemen her konuda yardımlaşabiliriz.Yetime bakmak sevap mı?
Hz. Peygamber, yetime bakanla kendisinin cennette yan yana olacağını belirtmiştir. Cevap: Evlatlık çocuk almak haram değildir ama İslâm, evlatlığı kaldırmıştır. Ancak yetim çocuğa bakmak, onu evladı gibi yetiştirmek çok sevaptır.
Yetim büyütmenin sevabı nedir?
Muhammed, yetimleri korumasına alanlara cennet müjdesini şöyle vermiştir; “Kim Müslümanların arasında bulunan bir yetimi alarak yedirip içirmek üzere evine götürürse, affedilmeyecek bir günah (şirk) işlemediği takdirde, Yüce Allah onu mutlaka cennete koyar.” “Kim üç yetimi korumasına alır, bakımını yaparsa sanki ömür …