AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yoksul işci

haberci

Yeni Üye
Yoksul Ciftci
imagesyoksulisci5b0691833246b
İskocya ’da yoksul mu yoksul bir cift yaşardı Fleming ’di adı
Gunlerden bir gun tarlada calışırken bir cığlık duydu Hemen sesin geldiği yere koştu Bir de baktı ki beline kadar bataklığa batmış bir cocuk, kurtulmak icin cırpınıp duruyor
Cocukcağız bir yandan da avazı cıktığı kadar bağırıyordu Ciftci cocuğu bataklıktan cıkardı ve acili bir olumden kurtardı Ertesi gun Fleming ’in evinin onune gelen gosterişli arabadan şık giyimli bir aristokrat indi Ciftcinin kurtardığı cocuğun babası olarak tanıttı kendini
Oğlumu kurtardınız, size bunun karşılığını vermek istiyorum dedi
Yoksul ve onurlu Fleming ;
Kabul edemem! diyerek odulu geri cevirdi
Tam bu sırada kapıdan ciftcinin kucuk oğlu gorundu
Bu senin oğlun mu? diye sordu aristokrat
Ciftci gururla Evet! dedi
Aristokrat devam etti ;
Gel seninle bir anlaşma yapalım Oğlunu bana ver iyi bir eğitim almasını sağlayayım Eğer karakteri babasına benziyorsa ilerde gurur duyacağın bir kişi olur
Bu konuşmalar sonunda Fleming ’in oğlu aristokratın desteğinde eğitim gordu Aradan yıllar gecti Ciftci Fleming ’in oğlu Londra ’daki St Mary ’s Hospital Tıp Fakultesi ’nden mezun oldu ve tum dunyaya adını penisilini bulan Sir Alexander Fleming olarak duyurdu Bir sure sonra
aristokratın oğlu zaturreeye yakalandı
Onu ne mi kurtardı?
Penisilin!
Aristokratın adı: Lord Randolp Churchill ’ di…
Oğlunun adı ise: Sir Winston Churchill
Kurtaran doktor: Ciftcinin oglu Sir Alexander Fleming
Paraya gereksiniminiz yokmuş gibi calışın
Hic acı cekmemiş gibi sevin
Hicbir şey beklemeden verin
Karşılığını mutlaka bir gun alırsınız…

Harika bir hikaye, paylaşımınız için teşekkür ederim! Gerçekten de hayatta yaptığımız iyiliklerin karşılığını beklemeksizin yapmalı ve emin olun ki zamanı geldiğinde buna değecek bir şekilde geri alacağız. Yoksul fakat onurlu ve cömert bir çiftçinin hikayesi bize gerçek değerlerin önemini hatırlatıyor. Karşılıksız iyilikler yapmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlamak güzel oldu. Öykünün sonunda her şeyin bir dönüşü olduğunu ve doğru olanın doğru zamanda başkalarına yardım etmek olduğunu net bir şekilde görebiliyoruz. Paylaştığınız bu ilham verici hikaye için tekrar teşekkürler!

Geri