Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yokluguna ithafen ne demek?

Editör

Yeni Üye

Yokluğuna ithafen ne demek?​

Bir şeyi birine ithaf etmek, onu birinin adına sunmak, armağan etmek veya ona adamak anlamına gelir. “İthafen” kelimesi de ithaf kelimesinden gelir. İthafen kelimesinin anlamı, “ithaf yoluyla” şeklindedir.

Ala dürzü ne demek?​

“Dürzü”, Osmanlı döneminden gelen eski bir ağır küfür olarak Türkçeye yerleşmiş bir ifadedir. Kelime erkekler için genel olarak ahlaki olarak düşüklüğü kasteder; özel olarak da “karısını, kızını, yakınlarını pazarlayan kadın satıcısı” anlamı yüklenir.

Dürzü nereden gelir?​

Dürzü nereden gelir?
Etimoloji. Dürzî adının bu inanışın asıl dâîsi (davetçi ve yayıcısı) Muhammed bin İsmâ’il ed-Derezî’den geldiği sanılmaktadır. Derezî sözcüğünün de daha sonra Arap dili gramerinde değişikliğe uğrayarak Dürzî veya Dürzü kelimesine dönüştüğü sanılmaktadır. Dürzî sözcüğünün çoğulu ise Durûz’dür.

Sayende mutlu olmak istiyorum ne demek?​

Sayende mutlu olmak istiyorum ne demek?
💜 on Instagram: “”Sâye” kelimesinin “gölge” anlamına geldiğini öğrendiğimden beri sayende mutlu olmak istiyorum.. 💘 Birbirinizin gölgesinde olsun…”

Ithafen türkçe ne demek?​

İthafen kelimesinin anlamı için TDK üzerinden bakıldığı zaman, ‘Bir kişinin duygu ve düşüncelerini karşı tarafa adaması’ anlamı bizi karşılıyor.

Anısına ne demek TDK?​

Anısına ne demek TDK? Yazarı: Yaşanan özel güne dair, ilerde o günü hatırlatacak bir eşya, söz yada vb. şeyler için kullanılır. Bugünün anısına bu kalemi sana vermek istiyorum gibi… Bu kelime genellikle Bugün’ün anısı şeklinde yanlış yazılmaktadır.

Dürzilik kutsal kitabı nedir?​

Dürzilik kutsal kitabı nedir?
Resâliü’l-Hikme, Dürzîler tarafından kutsal kabul edilen risalelerin bir araya getirildiği mecmuaya verilen isimdir.3 el-Hikmetü’ş-Şerife, Kitâbü’l-Hikme, Tevhidi Hikmet Kitapları, Hikmet Risaleleri, el-Ma’lûmü’ş-Şerif4, Dürzî Kutsal Risaleleri gibi isimlerle de bilinmektedir.

Kürtçede dürzü ne demek?​

Kürtçede dürzü ne demek?
Saye Türkçe kelime mi?​
Saye kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Saye kelimesi Farsça kökenlidir.
Hem saye ne demek?​
Hemsâye, komşu demektir. Farsça hem “daş” ve sâye “gölge” kelimelerinden oluşur. Burada komşu, gölgesi bir olan, aynı gölgeyi paylaşan, birbirini koruyup kollayan manasına gelir. Eskilerin inceliği…

Sayende mutluyum ne demek?​

Sayende mutluyum ne demek?
Sâye, Farsçada gölge demek. Sayende ise “senin gölgende, yardımınla” manasına gelen çok ince bir teşekkür.

Saye ne demek cümle?​

Saye ne demek cümle?
“Saye” gölge demekmiş. “Senin sayende” ne güzel bir cümle… M.Ş. “senin sayende” ifadesi vurguya göre olumlu veya olumsuz anlamda kullanılır.

Yokluğuna ithafen ne demek sorunu hakkında bilgi vermek ister misiniz?

Geri