- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 137.362
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yoklama Memuru neye bakar?
Vergi dairesinin görevlendirdiği yoklama memurları yoklamayı yapar ve bizzat görerek tespit ettiği hususları, yoklama fişi düzenleyerek kayıt altına alır. Böylece vergi dairesi yoklaması gerçekleşir.Kimlere yoklama tutulmaz?
Nakliyecilik faaliyetinde bulunanlar, İkamet adresinde serbest meslek faaliyetinde bulunanlar, Sermayesi 350.000 TL’nin üzerinde olan Sermaye şirketlerinin adres değişikliği ve şube yoklamaları ile Gerçek kişinin ölümü halinde mükellefiyet terki, Tüzel kişilerin tasfiye-iflas nedeniyle işi bırakma için vergi dairesi …
Mükellef yoklaması nedir?
Vergi yoklaması, mükellefleri ve mükellefiyetle ilgili maddî olayları, kayıtları ve mevzuları araştırmak ve tespit etme amacıyla yapılan bir vergi denetim aracıdır (VUK m.127). Yoklamanın en çok uygulandığı konular, mükelleflerin işe başlama, işi bırakma ve iş değişikliği bildirimlerinin kontrol edilmesidir.
Vergi yoklama memuru ne zaman gelir?
Elektronik ortamda yoklama tutanağının tanzimi sırasında nezdinde yoklama yapılana veya yetkilisine ulaşılamazsa, vergi dairesi tarafından E-yoklama tutanağının çıktısı alınarak mükellefin bilinen adresine 7 gün içerisinde gönderilir.Yoklama fişini kimler imzalar?
Yoklama fişi üzerine bulunursa nezdinde yoklama yapılan veya yetkilinin imzası istenir; bu kişiler bulunmaz veya imzadan çekinmek isterlerse bu keyfi durum fişe aktarılır ve yoklama fişi polis, jandarma, muhtar veya ihtiyar meclisi üyelerinden birine imzalatılır.
Sicil yoklama servisi nedir?
1) Sicil-Yoklama Servisi b) Götürü usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerine vergi karnesi vermek, e) Gerekli görülen hallerde tebliğ işlemlerini yapmak, d) Bu servisçe yapılması kararlaştırılan diğer işlemleri yapmak.
Beyan esasına dayanan Türk Vergi Sistemi gereğince, mükelleflerin yaptıkları çeşitli işlemler için takip ve incelemeler yapılır. Kayıtların incelenmesi ile mükelleflerin kanunlarda yer alan yönetmeliklere uyup uymadıkları tespit edilir.
Yoklama kaç gün içinde yapılır?
İşe başlama bildiriminin serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir tarafından imzalanmış veya yeminli mali müşavirlerce tasdik edilmiş olması halinde vergi numarası hemen verilir ve işe başlamanın tespiti için yapılan yoklama 30 gün içinde yapılır.
Maliye Bugün saat kaça kadar açık?
Vergi daireleri, hafta içi her gün 08:30 – 12:30 / 13:30 – 17:00 saatleri arasında hizmet sunmaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.
Maliyeciler nelere bakar?
Maliye devletin, vatandaşların, kurum ve kuruluşların mali faaliyetlerini inceler. Bu faaliyetlerin nedenlerini ve sonuçlarını araştırır. Devletin ve vatandaşların hem gelirlerinin hem de harcamalarının ekonomik faaliyetlere ne şekilde etki ettiğini araştırır. Pek çok açıdan finans kelimesi ile ilişkilendirilmektedir.Yoklamadan sonra vergi levhası ne zaman çıkar?
Vergi levhası alınması Bu mükellefler vergi levhalarını mükellefiyet tesisinden itibaren 1 ay içinde internet vergi dairesinden yazdırmak suretiyle veya bağlı oldukları vergi dairesi aracılığıyla alacaklardır.
Yoklama fişi mükellefe tebliğ edilir mi?
Elektronik ortamda yoklama fişinin tanzimi sırasında nezdinde yoklama yapılana veya yetkilisine ulaşılamazsa, e-yoklama fişinin çıktısı alınarak mükellefin bilinen adresine 7 gün içerisinde gönderilir.
Toplu yoklama yetkisi kime aittir?
Yukarıda sayılan yetkilerin hangilerinin ne şekilde ve hangi hallerde kullanılacağını belirlemeye, yoklamaya yetkili olanların bu husustaki görev ve yetkilerini sınırlamaya Maliye Bakanlığı yetkilidir.Yoklama tutanağı nedir?
Vergi denetim araçlarından olan yoklama, vergi mükellefi olmak amacıyla talepte bulunan veya vergi mükellefiyet kaydı olanlar ile idarece mükellef olması gerektiği tespit edilen kimselerin, dilekçe veya bildirimlerinin teyidini yapmak, araştırmak ve eksik veya fazla hususları tespit etmek olarak tanımlanabilir.
Yoklama fişi tebliğ edilir mi?
Vergi dairesi tarafından yapılan yoklamaların en yaygın gerekçesi, mükelleflerin maddi anlamda attığı her adımı incelemek şeklinde tanımlanabilir. VUK’un 127. maddesinde de belirtildiği gibi, yoklamanın amacı mükellefiyetle ilgili kayıtları araştırmak ve tespit etmektedir.
E-yoklama imza formu ne işe yarar?
Maliye bakanlığı e-yoklamaya istinaden e-yoklama imza formu çıkarmıştır. Buform, mükellef bilgilerinin, e-yoklama türünün, e-yoklamaya istinaden tarih,saat ve adresin, seri ve sıra numaralarının, E-yoklama fişini temsil eden ve üzerinde benzersiz kodunun da yazılı olduğu bir formdur.
Sınıf yoklama fişi kaybolursa ne olur?
sınıfta olmayanların yazıldığı kağıt parçasıdır. kaybolursa disiplin yolu açılabilir.
Bu mükellefler vergi levhalarını mükellefiyet tesisinden itibaren 1 ay içinde internet vergi dairesinden yazdırmak suretiyle veya bağlı oldukları vergi dairesi aracılığıyla alacaklardır.