AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yokdil 75 Hangi seviye?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Yökdil 75 Hangi seviye?​

– 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, – 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, – 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, – 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
Hazırlık muafiyet sınavına girmek istiyorum ne demek?
Zorunlu hazırlık sınıfı öğrencilerinin yabancı dil düzeylerinin yeterli olup olamadıklarını belirlemek için yapılan sınavdır. Sınavda başarılı olanlar bölümlerine devam hakkını elde ederler. Önceki yıllarda hazırlık programında başarısız / devamsız olan öğrenciler de bu sınava girebilirler.

Odtü IYS kaç puan?​

Hazırlık muafiyet sınavına girmek zorunlu mu?
Muafiyet Sınavı Girmek Zorunlu mudur? Özellikle yabancı dil eğitimi veren üniversiteler için muafiyet sınavı zorunludur. Yabancı dili üzerinden dersleri alabilmek için bu sınav eşliğinde seviye belirlemesi yapılması gerekir.
Öğrenci muafiyet sınavını geçerse, o yıl süresince yabancı dil eğitimi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylelikle diğer dersleri için eğitim yılına başlayabilmektedir. Lakin sınavı geçemeyen öğrenci üniversitenin yabancı dil ağırlıklı bir eğitimine tabi tutulmaktadır.
İngilizce muafiyet sınavına girmeli mi?
Özellikle yabancı dil eğitimi veren üniversiteler için muafiyet sınavı zorunludur. Yabancı dili üzerinden dersleri alabilmek için bu sınav eşliğinde seviye belirlemesi yapılması gerekir. Bu doğrultuda öğrenci sınavı eğer geçer ise, o vakit 1 yıl boyunca yabancı dil eğitimi almasına gerek kalmaz.

30 İngilizce hazırlık zorunlu mu?​

Eğer ki tercih ettiğiniz bölümde en azından %30’luk bir İngilizce eğitim söz konusu ile sizler için hazırlık sınıfı zorunlu olacaktır. Bu durumda hazırlık sınıfı okuyacak, yıl sonunda yapılacak sınavda muaf olma puanını elde etmeniz gerekecektir. Aksi takdirde hazırlık sınıfını tekrar etmek zorunda kalabilirsiniz.

Geri