AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

YOKAK ne yapar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

YÖKAK ne yapar?​

Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun temel görevleri şunlardır; Yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesini yapmak, Akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirilmesi ve tanınması süreçlerini yürütmek ve. Yükseköğretim kurumlarında kalite güvencesi kültürünün içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak.

YÖKAK kalite elçisi nedir?​

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Öğrenci Komisyonu tarafından, yükseköğretimde kalite güvencesi süreçlerine öğrenci katılımının sağlanması ve kalite kültürünün yaygınlaştırılması kapsamında yetkinlik kazandırmak amacıyla 05-20 Şubat 2021 tarihleri arasında “Kalite Elçisi Eğitimi” düzenlenecektir.
Müdek öğrenci değerlendirici nedir?
Toplantı sonunda kampusu ve kampus imkanlarını tanımak için dekanlık tarafından seçilen öğrenci eşliğinde bir kampus gezisi yapar. Buna diğer temsilci öğrenciler de katılabilir. Öğrenci değerlendirici gün sonunda takım başkanına rapor verir.
Akreditasyon kim yapar?
Akreditasyon: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı ve yükseköğretim kurumu tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecidir.

Yuksekogretim Kalite Kurulu nerede?​

Yükseköğretim Kalite Kurulu

Kalite elçisi eğitimi nedir ne işe yarar?​

Kalite Elçisi Eğitimi: Yükseköğretimde kalite güvencesi süreçlerine öğrenci katılımını sağlamak ve kalite kültürünün yaygınlaştırılması kapsamında yetkinlik kazandırmayı amaçlayan eğitimdir.
Akredite bölüm ne demek?
Program Akreditasyonu; bir akreditasyon kuruluşu tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite güvence sürecini ifade etmektedir.

Geri