AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yokak degerlendirici nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yökak değerlendirici nedir?​

Yükseköğretim sisteminin en önemli paydaşları olan öğrenci değerlendiricilerin; üniversitelerdeki eğitim öğretim süreçlerini, öğrenme kaynaklarını ve yaşam alanlarını öğrenci gözüyle değerlendirerek programa katkı vermeleri beklenmektedir.

Kurumsal tam akreditasyon ne demek?​

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemidir.
Yükseköğretim Kalite Kurulu nereye bağlı?
Bu dönemde YÖK’e bağlı olarak faaliyet gösteren kurul, daha sonra 1 Temmuz 2017 tarihli 7033 sayılı kanun ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na eklenen Ek Madde 35 hükümlerine göre bağımsız bir kuruluş haline gelmiştir.

YÖKAK ne yapar?​

Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun temel görevleri şunlardır; Yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesini yapmak, Akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirilmesi ve tanınması süreçlerini yürütmek ve. Yükseköğretim kurumlarında kalite güvencesi kültürünün içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak.

Yükseköğretim Kalite Kurulu ne iş yapar?​

Yükseköğretim Kalite Kurulu kimlerden oluşur?
21 üyeden oluşan Yükseköğretim Kalite Kurulu üyelerinin 5’ini Yükseköğretim Genel Kurulu, 4’ünü Üniversitelerarası Kurul seçmekte; diğer üyeler ise paydaş kurumların (Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TÜBİTAK, MYK, TOBB, TÜBA, TÜSEB.
Özdeğerlendirme Raporu
- betimleyici olmaktan çok analitik, eleştirel ve değerlendirici olması,
- uygulama ayrıntılarının kurumu/birimi anlamak için gereken minimum seviyede olması,
- güncel ve gerçek bilgileri içermesi,
- her iddianın en az bir kanıt ile desteklenmesi,
- güçlü yönlerin tanımlanması ve gerekçelendirilmesi,
 
Geri
Üst