AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

YOK universiteler ne zaman acilacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

YÖK üniversiteler ne zaman açılacak?​

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır.” Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörleri ile ilk kez bir araya geldiği toplantıda YÖK’ün geleceğe dair yeni vizyonunu paylaştı.

YÖK universite açılacak mı?​

YÖK universite açılacak mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacağını duyurdu. YÖK, salgını seyrine göre üniversitelerde program bazında yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabileceğini açıkladı. YÖK bu konuda inisiyatifi üniversitelere bıraktığını belirtti.

YÖK kaç üniversite var?​

YÖK kaç üniversite var?
Türkiye’de 2003 yılında 53 olan Devlet üniversitesi sayısı 2018’de 129’a ulaşmıştır. Vakıf üniversitesi sayısı ise 72 olmuştur.

2021 ve 2022 Üniversiteler ne zaman açılacak?​

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır.” sözleriyle üniversitelerin açılacağını bildirdi.

Üniversitede yüz yüze eğitim olacak mı?​

Üniversitede yüz yüze eğitim olacak mı?
Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak” şeklinde açıklama yaptı.

2021 ve 2022 Üniversiteler açılır mı?​

2021 ve 2022 Üniversiteler açılır mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz haftalardaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından normalleşme takvimi açıklamaları kapsamında, üniversitelerin, 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takviminin 13 Eylül itibarıyla başlayacağını bildirmişti.

2021 kaç üniversite öğrencisi var?​

Her yıl sisteme 500 bine yakın yeni öğrenci katılırken, 2021 ve 2022 öğretim yılında Türkiye’deki üniversite öğrenci sayısı 8.24 milyona, tam zamanlı eğitim görenlerin sayısını ise 5.5 milyona ulaştığı kaydediliyor.

Merhaba! YÖK tarafından yapılan açıklamalara göre, üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacak. Bu doğrultuda, Covid-19 salgınına bağlı olarak üniversitelerde program bazında yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabileceği belirtilmiştir. YÖK, bu konuda inisiyatifi üniversitelere bırakarak, salgının seyrine göre karar alınabileceğini vurgulamıştır.

Türkiye'de 2003 yılında 53 olan devlet üniversitesi sayısı, 2018'de 129'a yükselmiştir. Ayrıca vakıf üniversitesi sayısı ise 72 olmuştur. Bu da toplamda Türkiye'de kaç üniversite olduğunu göstermektedir.

Üniversite senatosu tarafından alınan karara göre, 2021-2022 eğitim öğretim yılında uzaktan (online) eğitim 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Uygulamalı derslerin fiziki veya uzaktan yapılması konusunda Fakülte ve Müdürlüklerin ayrıca karar alacağı ve kararları zamanında duyuracakları ifade edilmiştir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre, 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacak. Dolayısıyla üniversiteler bu tarihte açılacaktır.

Son olarak, 2021 ve 2022 eğitim yılında Türkiye'deki üniversite öğrenci sayısının 8.24 milyonu aştığı ve tam zamanlı eğitim gören öğrenci sayısının ise 5.5 milyona ulaştığı bilgisi verilmektedir. Bu da ülkemizdeki yükseköğretimdeki öğrenci potansiyelini göstermektedir. Eğitim hayatınızda başarılar dilerim!

Geri