AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

YOK u kim kurdu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

YÖK ü kim kurdu?​

İhsan DoğramacıYükseköğretim Kurulu/Kurucuları

YÖK hangi kanunla kuruldu?​

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 1982 Anayasası’nın 131. maddesi esasında; “Yükseköğretim kurumlarının öğretimini planlamak, düzenlemek, yönetmek, denetlemek, yükseköğretim kurumlarındaki eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma faaliyetlerini yönlendirmek bu kurumların kanunda belirtilen amaç ve ilkeler doğrultusunda …
YÖK Anadolu nedir?
Programı Page 4 Page 5 YÖK ANADOLU PROJESİ 3 Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Yeni YÖK’ün politikaları ve projeleri kapsamında kurgulanarak planlanmış olan YÖK Anadolu Projesi, Anadolu’da özellikle Ankara’nın doğusunda 2006’dan sonra kurulan yükseköğretim kurumları arasından seçilen 15 genç üniversitemizin.

Universiteler Meb’e bagli mi?​

Üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı akademiler, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı üç yıllık eğitim enstitüleri, Mektupla öğretim yapan YAYKUR.

YÖK Genel Kurul üyeleri kimler?​

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
YÖK üyeleri kimlerden oluşur?
Yükseköğretim Kanunu’na göre, YÖK Genel Kurulu; Cumhurbaşkanı’nca, rektörlük ve öğretim üyeliğinde başarılı hizmet yapmış profesörlere öncelik vermek suretiyle seçilen 7, Bakanlar Kurulu’nca üst düzeydeki devlet görevlileri veya emeklileri arasından seçilen 7 ve Üniversitelerarası Kurul’ca, kurul üyesi olmayan profesör …
Yükseköğretim Kanunu’nun 5’inci maddesi f bendinde üniversite kuruluşu, “Üniversiteler ile yüksek teknoloji enstitüleri ve bunlar içindeki fakülte, enstitü ve yüksekokullar, Cumhurbaşkanınca yapılan yükseköğretim planlaması çerçevesinde (…) (1) kanunla kurulur” ifadeleriyle açıklanıyor.
1961 Anayasası’nda sonradan daraltılmış olsa da bilimsel ve idari özerklik açıkça vurgulanmış olmasına karşın, 1982 Anayasası’nın 130. maddesinde üniversitelerin “kamu tüzel kişiliğe ve bilimsel özerkliğe” sahip kuruluş olarak nitelendirildiğini görmekteyiz.
YÖK Anadolu Projesi hangi üniversiteler?
Kıdemli Üniversiteler: “Ankara, Bursa Uludağ, Çukurova, Ege, Erciyes, Gazi, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Orta Doğu Teknik ve Selçuk” Üniversiteleridir.

YÖK kariyer liyakat Projesi Nedir?​

“YÖK Akademik Kariyer-Liyakat Platformu” sayesinde Türk yükseköğretim sisteminde yer almak isteyen Türk veya yabancı uyruklu doktorasını başarıyla tamamlamış kişiler ile öğretim üyesi arayan devlet üniversiteleri dijital bir platformda bir araya gelecek.

Milli Eğitim Bakanlığı nereye bağlı?​

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı
Üniversiteler ne tür kamu kurumudur?
Bu bağlamda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda üniversite “Bilimsel özerkliğe ve kamu tüzelkişiliğine sahip yüksek düzeyde eğitim – öğretim, bilimsel araştırma, yayın ve danışmanlık yapan; fakülte, enstitü, yüksekokul ve benzeri kuruluş ve birimlerden oluşan bir yükseköğretim kurumu” (Madde 3/d) olarak tanımlanmıştır …

Geri