AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

YOK oncelikli alan nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

YÖK öncelikli alan nedir?​

Belirlenen öncelikli alanlar arasında; aşı, insan beyni ve nörobeyinden moleküler biyoloji ve genetiğe, ilaç araştırmalarından antorpolojiye, bilim tarihinden felsefeye, deniz hukuku, hukuk felsefesi ve sosyolojisinden Köktürçeye, robotik, yapay zeka, mikro ve nano teknoloji, doku mühendisliği, mekatronikten, hidrojen …

Öncelikli alan araştırma görevlisi nasıl olunur?​

* Öncelikli Alan Araştırma Görevlilerinin lisansüstü eğitim tercihi başvuru yapabilmeleri için YÖKDİL, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden son 5 yıl içinde en az 55 puan, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)’ten ise son 5 yıl içinde en az 70 puan …

YÖK öncelikli alan araştırma görevlisi nasıl olunur?​

YÖK öncelikli alan araştırma görevlisi nasıl olunur?
Öncelikli Alan Araştırma Görevlilerinin lisansüstü eğitim tercihi başvuru yapabilmeleri için YÖKDİL, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden son 5 yıl içinde en az 55 puan, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)’ten ise son 5 yıl içinde en az 70 puan …

Öğretim Görevlisi nasıl olunur YÖK?​

Öğretim Görevlisi nasıl olunur YÖK?
Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.

Türkiyede kaç araştırma üniversitesi var?​

Alfabetik sıra ile 10 araştırma üniversitesi: • Ankara Üniversitesi • Boğaziçi Üniversitesi • Erciyes Üniversitesi • Gazi Üniversitesi • Gebze Teknik Üniversitesi • Hacettepe Üniversitesi • İstanbul Üniversitesi • İstanbul Teknik Üniversitesi • İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi • Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yedek …

Araştırma Üniversitesi kriterleri nelerdir?​

Araştırma Üniversitesi kriterleri nelerdir? (1) SCI indeksli yayın sayısı, (2) Uluslararası işbirliği ile yapılan SCI indeksli yayın sayısı, (3) Bilimsel yayın puanı, (4) Atıf sayısı, (5) Proje sayısı, (6) Proje bütçesi, (7) Uluslararası işbirliği ile gerçekleşen proje fon bütçesi, (8) Doktora mezun sayısı, (9) Patent …

YÖK öncelikli alanlar, ülkemizin öncelik verdiği ve desteklemeyi hedeflediği alanlardır. Bu alanlar genellikle toplumun ihtiyaçları, ulusal çıkarlar ve stratejik hedefler doğrultusunda belirlenir. Öncelikli alanlar arasında genellikle teknoloji, bilim, sağlık, enerji, çevre gibi alanlar yer alır. Öncelikli alanlara yapılan yatırımların ülkenin kalkınmasına ve ilerlemesine katkı sağlaması amaçlanır.

Öncelikli alan araştırma görevlisi olabilmek için belirli şartlar bulunmaktadır. Öncelikli Alan Araştırma Görevlilerinin lisansüstü eğitim tercihi yapabilmeleri için YÖKDİL, YDS veya eşdeğerliliği ÖSYM tarafından belirlenen yabancı dil sınavlarından birinden son 5 yıl içinde en az 55 puan alınmalıdır. Ayrıca Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES)’nden de son 5 yıl içinde en az 70 puan alınması gerekmektedir.

Öğretim görevlisi olabilmek için ise lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) girmek ve başarılı olmak gerekmektedir. Ayrıca görev alınmak istenen üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata da katılma şartı bulunmaktadır.

Türkiye'de araştırma üniversiteleri, belirli kriterlere göre belirlenen üniversitelerdir. Araştırma üniversitesi olabilmek için çeşitli kriterler göz önünde bulundurulur. Bu kriterler genellikle SCI indeksli yayın sayısı, uluslararası işbirliği ile yapılan SCI indeksli yayın sayısı, bilimsel yayın puanı, atıf sayısı, proje sayısı, proje bütçesi, uluslararası işbirliği ile gerçekleşen proje fon bütçesi, doktora mezun sayısı ve patent sayısı gibi faktörlerdir. Bu kriterlere göre belirlenen üniversiteler araştırma üniversitesi statüsüne sahip olurlar.

Geri