- Konu Yazar
YÖK nedir ne işe yarar?
YÖK, bu kurumlardan biridir. Yüksek Öğretim Kurumu, üniversitelerde verilen eğitimlerin detaylı olarak işlenmesinden sorumludur. Verilen eğitimleri denetleyen ve düzenleyen bir kurumdur. Tüm üniversiteler eğitim konusunda Yüksek Öğretim Kurumu’na bağlıdır.Üniversite kapanacak mı?
Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak” şeklinde açıklama yaptı.
Vakıf üniversiteleri YÖK e bağlı mı?
Yükseköğretim Kanununun Ek 10. maddesine göre; Vakıflar tarafından kuru- lacak yükseköğretim kurumları çalışmalarını Devlet yükseköğretim kurumları gibi, her ders yılı sonunda Yükseköğretim Kuruluna sunarlar. Bu kurumlar mali, idari ve ekonomik konularda Yükseköğretim Kurulunun gözetim ve denetimine tabidirler.
YÖK denkliği ne demek?
YÖK DENKLİKĞİ NEDİR? Denklik, Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder.Üniversite ne zaman kapanacak?
2021- 2022 EĞİTİM YILI TAKVİMİ Sömestr tatili, 24 Ocak 2022’de başlayıp 4 Şubat 2022’de tamamlanacak. İkinci dönem, 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak, 11-15 Nisan arasında ikinci ara tatil yapılacak. 17 Haziran 2022 cuma eğitim öğretim yılı sona erecek.
Üniversite kamu mu özel mi?
İkinci madde ise, insana düzelme yönünde önemli bir mesafenin alınabileceği hissini veriyor. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrolü Kanununda, üniversiteler merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri gibi görülmüş ve II nolu cetvel kapsamında diğer kamu idareleri ile birlikte değerlendirilmiştir.