AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

YOK denklik belgesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

YÖK denklik belgesi nedir?​

YÖK DENKLİKĞİ NEDİR? Denklik, Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder.

Denklik şart mı?​

Bir meslek öğrendiniz ya da bir mesleğin eğitimini aldınız ve Almanya’da bu meslekte mi çalışmak istiyorsunuz? Belli meslekler için denklik zorunlu olarak gereklidir. Diğer meslekler için denklik isteğe bağlıdır. Bu, yüksekokul mezuniyetine sahip meslekler için de geçerlidir.
Denklik için kaç gün yurtdışında kalmak gerekir?
Yeni yönetmeliğe göre denklik başvurusunda bir akademik yılda eğitim öğretim süresinin yüzde 70’i kadar o ülkede bulunmak yeterli sayılacak. YÖK, yurt dışındaki üniversitelerde uzaktan öğretim yoluyla alınan diplomalarla ilgili de düzenleme yaptı.
YÖK denklik belgesi nasıl alınır?
http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

YÖK denklik almak zor mu?​

Şöyle ki yükseköğretim kuruluna diploma denklik belgesi almak üzere başvuran ancak sınava girebileceğine dair yükseköğretim kurulu kararı bulunmayan adaylar sınava talepleri dâhilinde başvuru yapabilirler. Diploma denklik başvuruları reddedilen adaylar sınavlara giremezler. Bir bakıma da sınav zor diyebiliriz.

Yurtdışı diploma Denkliği nasıl alınır?​

Bu başvuru e devlet ya da YÖK resmi internet adresinden yapılır. Kurum tarafından ön inceleme başvuru yapıldıktan sonra gerçekleşir. Ön incelemede diplomanın teyit edilmesi yer alır. Bu işlem ilgili resmi kurumdaki kişiler tarafından yurt dışındaki temsilcilerle iletişim kurularak gerçekleşir.
Denklik gösterir belge diploma mı?
Denklik belgesi, alınan diplomanın yurt dışında verilen diplomayla eş değer yani denk olduğunu göstermektedir.

Geri