YOK denkligi onemli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

YÖK denkliği önemli mi?​

Özel sektörde diplomanızın YÖK onaylı olmasının hiçbir önemi yoktur. Mesleğiniz , iş deneyiminiz, bireysel özellikleriniz dikkate alınacaktır. Buna ek olarak, yurtdışında eğitim almış olmanız özellikle bir avantaj olarak değerlendirilecek, yabancı dil bilmeniz de sizi çok daha tercih edilir hale getirecektir.

YÖK denklik prosedürü nedir?​

Yurtdışında bulunan yükseköğretim kurumlarından alınmış ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının TR’deki eşdeğerlilik işlemine “denklik” denir. Bu işlemi TR’de Yüksek Öğretim Kurumu denetlemektedir. Denklik alınabilmesi için yurtdışında gidilen okul ve programın YÖK tarafından tanınmış olması gerekmektedir.
YÖK denklik işlemleri ne kadar sürüyor?
Denklik işlemlerinde son kararı ise Yükseköğretim Yürütme Kurulu veriyor. Tüm bu işlemler ise ortalama 65 günde sonuçlanıyor.
YÖK denkliği ne demek?
YÖK DENKLİKĞİ NEDİR? Denklik, Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder.

YÖK denklik belgesi nasıl alınır?​

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

YÖK denklik belgesi kaç günde alınır?​

YÖK, uluslararası üniversite sıralandırma sistemlerinde ilk 1000 üniversite arasında yer alan üniversitelerden alınan diplomalara ortalama 15 günde doğrudan denklik veriyor.
Azerbaycan denklik var mi?
AZERBAYCAN ÜNİVERSİTELERİ DİPLOMA DENKLİĞİ Türkiye’de yabancı diplomalara YÖK tarafından değerlendirme yapılarak denklik verilmektedir. Azerbaycan üniversitelerinin birçoğu YÖK’ün resmi sitesinde tanınan üniversiteler arasında yer almaktadır. YÖK’ün bir üniversiteyi resmi olarak tanıması büyük önem taşımaktadır.
YÖK Denklik nasıl öğrenilir?
Başvuru yapacaklar, “https://okultanima.yok.gov.tr” internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sorgulayabiliyor. Sorgulanan yükseköğretim kurumunun YÖK’ün tanıma listelerinde yer alması halinde, başvuru sahibi denklik belgesini alabilecek.

Denklik Belgesi kaç TL?​

“Diploma Tanıma ve Denklik Başvuruları” ve “Denklik Başvurularının Yeniden İncelenmesi” talepleri için 150 TL, Yükseköğretim Kurumları Tanıma talepleri için (Yükseköğretim Kurumlarının tanınıp tanınmadığına dair belge) 50 TL, İşlemler Devam Ediyor belgesi talepleri için (Askerlik Tecil Belgesi, iş başvuruları vb.)

Geri