AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

YOK Atlas tercih robotu nasil kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.172
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanilir?​

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR? “Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

YÖK Atlas doğru mu?​

YÖK Atlas doğru mu?
ösym’in yeni sitesi. site içeriğine göre, 2015 yılında x üniversitesinin y bölümüne hangi ilden, hangi bölgeden öğrencilerin gittiği bu bölümü kaç net yaparak kazandıklarını gösteren istatiksel bir site. işin kötü yani ise siteye erişim şuan itibariyle çok güç. vpn ile zor giriliyor.

YÖK Atlas ücretli mi?​

– 0 Mobil uyumlu bir şekilde geliştirilen YÖK Program Atlasına kullanıcılar internete bağlı bilgisayarlarından, tablet ya da cep telefonlarından ücretsiz şekilde bağlanabiliyorlar.

YÖK Atlas yerleşen son kişi ne demek?​

YÖK Atlas yerleşen son kişi ne demek?
*: Tübitak ve Engelli ek puanı ile Genel Kontenjana yerleşenler dışında Genel Kontenjana yerleşen son (taban) kişinin değeridir.

Tercih Robotu nedir nasıl kullanılır?​

Önlisans tercih robotu sayesinden adaylar; son 1 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, burs oranlarına, üniversite türüne, öğretim türüne göre arama yapma olanağı sağlıyor.

ÖSYM Tercih sistemi nasıl çalışır?​

ÖSYM Tercih sistemi nasıl çalışır?
Merkezi Yerleştirme yönteminde adaylar, yükseköğretim programlarına, sınav puanları, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, varsa ek puanları yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince, bilgisayarla yerleştirilir …

Kaç net yapmam lazım?​

2020 TYT sonuçlarına göre: 7 Türkçe, 3 Temel Matematik ve 3,75 Fen Bilimleri neti olmak üzere 13,75 net yapan adaylar, 2021 TYT’de 150 puan barajını geçecektir. 2020 TYT sonuçlarına göre: 14,5 Sosyal Bilimler neti yapan adaylar, 2021 TYT’de 150 puan barajını geçecektir.

Kaç kişi yerleşti 2021?​

Kaç kişi yerleşti 2021?
“2021-YKS’de tercih yapan adayların yüzde 85,80’i yükseköğretim programlarına yerleşti. Adaylarımızın yüzde 52,02’si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Adayların yüzde 27,52’si 1.tercihine, yüzde 14,41’i 2. tercihine, yüzde 10,09’u 3. tercihine yerleşmiştir.”

YÖK Atlas güncel mi?​

Öğrenci dostu Yeni YÖK olarak, üniversite ve bölüm tercihi yapacak adaylarımızın daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) bu tercih döneminde de güncel hali ile “https://yokatlas.yok.gov.tr ” internet adresinde öğrencilerin hizmetinde.

Yerleşen son kişi OBP ne demek?​

Yerleşen son kişi OBP ne demek?
OBP, Ortaöğretim Başarı Puanı’nı ifade etmektedir. Üniversite sınavına girerken TYT ve AYT puanlarına ilave olarak kullanılan OBP, son başarı puanının belirlenmesine olanak sağlıyor.

Yerleşen son kişinin başarı sırası ne demek?​

EN KÜÇÜK PUAN VE BAŞARI SIRASI NE DEMEK? İşte bu sütunlarda yer alan en düşük puan geçen yıl o bölüme en son yerleşen öğrencinin başarı sırası, en küçük puan da en son giren öğrencinin puanı demek. Programlarda kontenjanları geçen yıl dolduysa en küçük başarı sırası ve en küçük puanlar veriliyor.

ÖSYM tercih robotu nasıl kullanılır?​

ÖSYM tercih robotu nasıl kullanılır?
“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

Üniversite tercih robotu nedir?​

ÖSYM öğrenciye kaç puan veriyor?​

ÖSYM öğrenciye kaç puan veriyor?
Büyük bir etkiye sahip olan OBP dışında her öğrenciye sınav için 100 puan verilmektedir.
 
YÖK Atlas tercih robotunu kullanmak oldukça basittir. Öncelikle "Üniversite Seç" kutucuğuna istediğiniz üniversite ismini girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. Ardından "Program Seç" kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı veya mesleği girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

YÖK Atlas, ÖSYM'nin yeni sitesi olan bir platformdur. İçeriğine göre, hangi ilden ve hangi bölgeden öğrencilerin belirli bir üniversitenin belirli bir bölümüne yerleştiğini, bu bölümü kaç net yaparak kazandıklarını gösteren istatistiksel bir site olarak hizmet vermektedir. Ancak, siteye erişim konusunda zorluk yaşanabilmektedir ve bazı durumlarda VPN kullanımı gerekebilmektedir.

YÖK Atlas ücretli değildir. Mobil uyumlu bir şekilde geliştirilen YÖK Program Atlasına, kullanıcılar internete bağlı oldukları cihazlardan (bilgisayar, tablet, cep telefonu) ücretsiz olarak erişebilirler.

"Yerleşen son kişi" ifadesi, genellikle Tübitak ve Engelli ek puanı ile Genel Kontenjana yerleşenler dışında Genel Kontenjana yerleşen en son (taban) kişinin değerini ifade eder.

Önlisans tercih robotu, adaylara son 1 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, burs oranlarına, üniversite türüne, öğretim türüne göre arama yapma olanağı sağlayan bir sistemi ifade eder.

ÖSYM Tercih sistemi, adayların yükseköğretim programlarına, sınav puanlarına, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanlarına, varsa ek puanlara ve tercihlerine göre bilgisayarla yerleştirilmesini sağlayan bir sistemdir.

2021 yılında yapılan YKS tercihlerinde, adayların %85,80'i yükseköğretim programlarına yerleşmiş olup, adayların %52,02'si ilk üç tercihinden birine yerleşmiştir.

ÖSYM, sınavlar için her öğrenciye 100 puan vermektedir. OBP (Ortaöğretim Başarı Puanı) ise üniversite sınavına giren öğrencilerin TYT ve AYT puanlarına ek olarak kullanılır ve son başarı puanının belirlenmesine katkı sağlar.
 
Geri
Üst