- Konu Yazar
- #1
Yoğurtta laktik asit var mı?
Geleneksel süt ürünlerimizden birisi olan yoğurt, laktik asit bakterilerini içeren, kendine özgü tat, aroma ve kıvama sahip fermente bir süt ürünüdür.Yoğurt nasıl fermente olur?
Yoğurt nasıl fermente olur?85-90 °C ye kadar ısıtılan süt 43-45 °C ye kadar soğutulur. Canlı yoğurt bakterilerin en aktif olduğu uygun ortam bu sıcaklıktır. Yoğurt bakterileri sütün içinde bulunan süt şekerini ( Laktoz ) yerler ve çoğalmaya başlarlar. Yedikleri Laktozu Laktik Aside dönüştürürler.
Yoğurdun mayalanması laktik asit fermantasyonu mu?
Yoğurdun mayalanması laktik asit fermantasyonu mu?Yoğurt; Sütten elde edilen fermente bir gıdadır. Yoğurt üretiminde laktik asit fermantasyonu söz konusu olmasına rağmen, yoğurt kültürüne bulaşan diğer süt asidi bakterileri heterofermentatif olarak sütü fermentasyona uğratır ve bunun sonunda süt şekerinden süt asidiyle beraber, etanol ve karbondioksit meydana gelir.
Yoğurt yapmak için yoğurt gerekiyorsa ilk yoğurt nasıl yapıldı?
Göçebe bir biçimde yaşayan atalarımız ilk yoğurt bir karınca yumurtası kullanılarak elde edildi. Karınca yumurtası yoğurdun mayalanması için kullanılmış oldu. Yapılan araştırmalar sonucunda ise karınca toprağı ile birlikte yapılan mayalar en iyi şekilde yapılan mayalar olarak kabul edildi.Yoğurt mide asidine iyi gelir mi?
Yoğurt mide asidine iyi gelir mi?RAMAZANDA SÜT YERİNE YOĞURT Sütün, alkollü içkiler kadar hatta kahve ve çaydan daha fazla oranda mide asidini arttırdığı kanıtlanmıştır.
Fermante süt ne demek?
Fermante süt ne demek?Fermente Süt Ürünleri ve İnsan Sağlığı Açısından Önemi Sütün, çeşitli starter kültürler kullanılmak suretiyle fermente edilmesi sonucu (özellikle laktik asit fermantasyonu) oluşan, farklı aroma ve kıvama sahip süt ürünlerine; fermente süt ürünleri adı verilmektedir.