AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yoğurtlu Taze Bakla Yemeği

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yoğurtlu Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo taze bakla (1 yemek kaşığı un)
Yarım demet taze soğan yaprakları
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz biber
4 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Tuz
Üzerine toz biberli yağ yapabilirsiniz (isteğe bağlı)

Yoğurtlu Taze Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Baklaları ince ince doğrayalım. Üzerine bir yemek kaşığı un serpip karıştıralım. Kararmaması için 30 dk suda bekletelim.
Tavaya zeytinyağını koyup düzgünce suda bekletip süzdüğümüz baklayı ekleyelim.
Kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Evvel sulanacaktır. Suyunu çekene kadar pişirelim.
Suyu çekilen baklaya ince doğranmış taze soğan ve dereotunu ekleyip karıştıralım.
Kapağı kapatıp 5 yahut 6 dakika pişirelim.
Ardından toz biber ve tuz ekleyip karıştıralım.
5 dk daha pişirip ocaktan alalım. Üzerine hazırlamış sarımsaklı yoğurt döküp toz biberli yağ gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Yoğurtlu Taze Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst