Yoğurtlu Tavuk İskender

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yoğurtlu Tavuk İskender Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk iskenderi için
750 gr tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
50 gr kuyruk yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pilavı için ;
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça
İsteğe bağlı tuz 1.5 litre su
İsteğe nazaran yoğurt
Tereyağı sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
İsteğe bağlı tuz

Yoğurtlu Tavuk İskender Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tavuk göğsünü kare kare doğruyoruz.
Ve kuyruk yağını koyuyoruz.
Suyu çekilene kadar pişiriyoruz.
Sonra baharatlarını ekliyoruz ve yalnızca yağı kalınca altını kapatıyoruz.
Pilavı için: Evvel yağımız koyuyoruz ve salçamızı ekliyoruz.
Sonra tuzumuzu ve baharatlarımızı ekliyoruz.
Kavrulunca suyumuzu ekleyip pişiriyoruz ve dinlendiriyoruz.
Sonra yeri için servis tabağımızın tabanına bazlamalarımızı küçük küçük doğruyoruz üzerine hazırladığımız tereyağ sosundan gezdiriyoruz.
Pilavi kenarına iki yemek kaşığı koyuyoruz yanına tavuğumuzdan ve yoğurttan koyup tereyağ sosuyla süslüyoruz. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Tavuk İskender Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst