AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yoğurtlu Sebze Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 küçük patates
1 küçük kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
4-5 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için
5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Yarım limon suyu

Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm zerzevatları küçük küp küp doğrayın. Tencereye sıvı yağ ve soğanı alıp biraz kavurun. Sonra öteki zerzevatları ve tereyağını ekleyip birkaç dakika soteleyin.
Üzerine sıcak su ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Terbiyesi için olan gerekli gereçleri pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Çorba suyundan 3-4 kepçe alıp terbiyeye dökün ve düzgünce karıştırarak terbiyenin ılınmasını sağlayın. Pişen çorbaya karıştırarak terbiyeyi dökün ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
5 dakika kısık ateşte kaynadıktan sonra tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu ekleyerek altını kapatın. Zerzevatları denetim edin sertlik varsa kısık ateşte yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Şayet çorba koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz. Şayet duru olursa da kısık ateşte pişirmeye devam edin aslında dinlendikçe de kıvamını bulacaktır.
Sıcakken tencerenin kapağını tam kapatmayın, tencere kapağından çorbaya su damlayıp çorbayı kesmesin. Sıcak sıcak isterseniz kruton eşliğinde servis edin. Afiyet şifa olsun.
Yoğurtlu Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst