Yoğurtlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ (ben tereyağ kullandım )
1 adet yumurta beyazı( sarısı üzerine)
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5.5 -6 su bardağı un
Yoğurtlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su maya ve şekeri düzgünce karıştırıp kenara alın ve 10 dakika beklesin. Esasen köpürmüş olacak ve sırayla öbür materyalleri ekleyin en sonda denetimli olarak unu ekleyin güzelce yoğurun.
Yarım saat mayalandırın.
Mayalanan hamurları istediğiniz şekili verip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet şifa olsun .
Yoğurtlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ (ben tereyağ kullandım )
1 adet yumurta beyazı( sarısı üzerine)
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
5.5 -6 su bardağı un
Yoğurtlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su maya ve şekeri düzgünce karıştırıp kenara alın ve 10 dakika beklesin. Esasen köpürmüş olacak ve sırayla öbür materyalleri ekleyin en sonda denetimli olarak unu ekleyin güzelce yoğurun.
Yarım saat mayalandırın.
Mayalanan hamurları istediğiniz şekili verip üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırında pişirin. Afiyet şifa olsun .
Yoğurtlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı