AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yoğurtlu Patates (Antep Usulü)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yoğurtlu Patates (Antep Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
1 buçuk kilo yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
1 buçuk kilo patates
2 tane kalçalı but
1 tabak dolusu nohut
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığından az karabiber
2 kepçe zeytin yağı
2 yemek kaşığı kuru nane

Yoğurtlu Patates (Antep Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geceden ısladığım nohutu düdüklüde tavukla haşladım.
Diğer tarafta yoğurt,yumurta,tuz,un karışımı ocakta kaynayana kadar hiç bırakmadan karıştırın aynı yönde.
Karıştırmayı bırakırsanız yoğurt kesilir.
Ayrı bi tencerede küp küp doğradığınız patatesleri çok hamur gibi olmayacak şekilde haşlayalım .
Bir cimdik tuz atarsanız daha lezzetli olur.
Haşlandıktan sonra süzelim patatesi, kaynayan yoğurdun üzerine dökelim.
Haşladığımız tavuk suyundan da ekleyelim .
Nohutu ekleyelim ve tavuğu ekledikten sonra tavada yağı kızdırıp naneyi atın.
Nane renk aldıktan sonra yoğurtlu yemeğinize ekleyin. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Patates (Antep Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst