SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yoğurtlu Pancar Tanımı İçin Malzemeler
3-4 adet pancar
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Yoğurt
Su
Tuz
Yoğurtlu Pancar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pancarların kabuklarını kesiyoruz. Sonra istenilen büyüklükte dilimleyip tencereye pişmeye bırakıyoruz.
Sert oldukları için yenebilecek yumuşaklığa gelene kadar pişirin çok yumuşak olmayacak.
Piştikten sonra suyundan alıp derin bir kaba koyun üzerine yoğurt, su, tuz, sarımsak ve sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
İsterseniz direkt olarak yoğurdu sulandırıp da dökebilirsiniz yada anlattığım biçimde de yapabilirsiniz.
Pancarlar renk verdikçe mor ve kırmızı rengini alan yoğurt mükemmel tad veriyor. Bilhassa etli yemeklerde ve bakliyat yemeklerinde yanında yaparsanız mükemmel oluyor afiyet olsun
Yoğurtlu Pancar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3-4 adet pancar
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
Yoğurt
Su
Tuz
Yoğurtlu Pancar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce pancarların kabuklarını kesiyoruz. Sonra istenilen büyüklükte dilimleyip tencereye pişmeye bırakıyoruz.
Sert oldukları için yenebilecek yumuşaklığa gelene kadar pişirin çok yumuşak olmayacak.
Piştikten sonra suyundan alıp derin bir kaba koyun üzerine yoğurt, su, tuz, sarımsak ve sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
İsterseniz direkt olarak yoğurdu sulandırıp da dökebilirsiniz yada anlattığım biçimde de yapabilirsiniz.
Pancarlar renk verdikçe mor ve kırmızı rengini alan yoğurt mükemmel tad veriyor. Bilhassa etli yemeklerde ve bakliyat yemeklerinde yanında yaparsanız mükemmel oluyor afiyet olsun
Yoğurtlu Pancar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı