AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yoğurtlu Mantı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yoğurtlu Mantı Tarifi İçin Malzemeler
2 kase hazır mantı
2 diş sarımsak (arzuya göre )
1 buçuk su bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı dolusu tereyağ
1 tatlı kaşığı nane
1 litre su kaynar su
Tuz damak zevkine göre

Yoğurtlu Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Suyu tencereye alalım ardından martıları atıp 15 dk haşlayalım.
Haşlanırken yoğurdu derin bir kaptan çırpıp üzerine tuz ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip bir kenara alalım.
Ardından mantıyı süzelim ve tabaklara servisi edip üzerine yoğurdu dökelim ardından tavada tereyağını ısıtalım ve üzerine naneyi ekleyip 1 veya 2 saniye ocakta bekletip alalım.
Mantıların üstüne dökelim afiyet olsun
Yoğurtlu Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst