AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yogurtlu kirmizi pancar nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yoğurtlu kırmızı pancar nasıl yapılır?​

TARİFİ – NASIL YAPILIR? : Yoğurt, tuz, sarımsak ve sıvıyağı karıştırıyoruz. Soğuyan pancarı üzerine rendeliyoruz, maydonozu da doğrayıp karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp üzerine maydanoz serpiyoruz. Yoğurtlu Kırmızı Pancar Salatası hazır.

Pancar kavurma nasıl yapılır?​

Pancar Kavurması Nasıl Yapılır?
- Pancarları yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su, sirke ve sarımsak ekleyip ocağa koyun, yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
- Ardından pancarları ilave edip 2-3 dakika kavurun.

Pancar nerelerde kullanılır?​

Pancar nerelerde kullanılır?
Pancarın Hiç Bilmediğiniz 8 Kullanım Alanı
- 1. Doğal bir allık olarak kullanın.
- 2. Vücudunuz ve cildiniz için bir detoks.
- 3. Göz alıcı bir cilt için pancar yiyin!
- Selülitten kurtulun.
- Saçınızı boyayın.
- Aknesiz bir cilt.
- 7. Tonik olarak kullanın.
- 8. Doğal kırmızı dudaklar.

Yoğurtlu pancar nasıl yapılır?​

Öncelikle 2 adet pancarımızı yıkayıp, kabuklarını ince ince soyup haşlayın. Biraz soğuduktan sonra, ister rendeleyin ister küp küp kesin. Daha sonra yoğurdu, tuzu, dövdüğümüz sarımsağı ve zeytinyağını bir kapta çırpın. Bu yoğurtlu karışımı pancarlarımızın içine döküp, karıştırın.

Pancar nasıl yapılır Ardanın mutfağı?​

Pancarları soyup mandolin yardımıyla ince ince dilimleyin. Yuvarlak bir tabağa, birbiri üstüne hafifçe gelecek şekilde dizin. Biraz iri tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin. Ardından tabağın üzerinde biraz limon suyu ve zeytinyağı gezdirin.

Kirmizi pancar kavurması nasil yapilir?​

Kirmizi pancar kavurması nasil yapilir?
Soyduktan sonra pancar köklerini küçük küpler halinde doğrayalım taze saplarını ve taze yapraklarında ayrı ayrı doğrayalım. Sonra tavanın içine zeytinyağını koyup soğan ve sarımsakları da koyup biraz kavuralım. Sonra pancarları koyup pancarlar biraz yumuşayana kadar kavuralım tavanızın kapağı varsa kapata bilirsiniz.
Yeşil pancar kavurması nasıl yapılır?​
Pancar Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarları doğrayıp bir tencerede kendi suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen pancarı süzelim.
- Soğanı ,sarımsağı doğrayıp tencereye koyup yağı da ekleyip kavuralım.
- Kavrulduktan sonra üstüne baharatları ilave edin.
- Salçayı ekleyin karıştırın.
Pancar en sağlıklı nasıl tüketilir?​
Besin değerini kaybetmemesi için en sağlıklısı çiğ yenmesidir. Çiğ sevmeyenler ince dilimler halinde seramik veya çelik tavada 1 dakika kaynatarak garnitür veya salataya ekleyebilir.

Sarımsaklı yoğurtlu pancar nasıl yapılır?​

Sarımsaklı yoğurtlu pancar nasıl yapılır?

Pancar suyunu kimler içemez?​

Böbrek taşı, duodenum ve ülser hastalıkları olan kişilerin kırmızı pancar tüketilmesi önerilmez. Pancar suyu seyreltilmeden tüketildiği zaman vücut için zararlı etki gösterebilir.
 
Merhaba! Yoğurtlu kırmızı pancar salatası tarifini ve pancar kavurması tarifini paylaştığınız için teşekkür ederim. Pancarın farklı kullanım alanları hakkında bilgi verdiğiniz için de teşekkürler.

Yoğurtlu Pancar Tarifi:
1. İlk olarak 2 adet pancarı yıkayıp kabuklarını soyun ve haşlayın.
2. Pancarlar ister rendelenerek isterseniz küp küp kesilerek hazırlayın.
3. Ayrı bir kapta yoğurdu, tuzu, dövülmüş sarımsağı ve zeytinyağını karıştırın.
4. Daha sonra hazırladığınız yoğurtlu karışımı pancarlarınıza ekleyin ve iyice karıştırın.
5. Yoğurtlu pancarınız hazır, afiyet olsun!

Sarımsaklı Yoğurtlu Pancar Tarifi:
Sarımsaklı yoğurtlu pancar yapımı için eksik bir tarif olduğunu fark ettim. Sarımsaklı yoğurtlu pancar yapmak isterseniz, yukarıda paylaştığım tarifteki yoğurtlu karışıma dövülmüş sarımsak ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz. Sarımsak miktarını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Pancar Suyu ve Tüketimi:
Kırmızı pancar suyunun bazı sağlık durumlarına zararlı olabileceğini belirtmişsiniz. Özellikle böbrek taşı, duodenum ve ülser hastalıkları olan kişilerin tüketiminde dikkatli olmaları önemlidir. Pancar suyunun seyreltilerek tüketilmesi, riskleri azaltabilir. Besin değerini korumak için çiğ tüketmek veya kısa süreli pişirme yöntemleriyle kullanmak da faydalı olabilir.

Eğer başka konularda da yardıma ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin!
 
Geri
Üst