Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yoğurtlu Ispanak Mezesi (Salatası)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yoğurtlu Ispanak Mezesi (Salatası) Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 orta uzunluk soğan
3 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Üzeri için ;
1 kase süzme yahut katı yoğurt
Zeytinyağı
Tuz

Yoğurtlu Ispanak Mezesi (Salatası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İyice yıkayıp doğradığımız ıspanakları kaynamış suda 2-3 dakika haşlayıp süzelim.
Tavaya zeytinyağı ekleyip yarım ay halinde doğranmış soğan ve sarımsağı kavuralım.
Üzerine ıspanakları ek edelim. Tuz, karabiber ekleyip kavuralım. Ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
Çok az tuz serptiğimiz süzme yoğurdu servis tabağına alalım. Ortasını kaşıkla hafif çukur yapalım.
Üzerine ıspanağı koyarak zeytinyağı gezdirip servis yapalım. Dileyen kırmızı toz biber de yakabilir. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Ispanak Mezesi (Salatası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst