Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) İçin Malzemeler
10 adet orta büyüklükte havuç
2-3 büyük yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme çay kaşığı tuz
Üzeri için;
6-7 yemek kaşığı susuz yerinden yoğurt
1-2 diş rendenmiş sarımsak
En üste;
1 yemek kaşığı ufaltılmış ceviz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle havuçların kabuğunu soyup çok ince olacak biçimde halka halka dilimleyelim.
Tavaya yağı alıp ısıtalım üzerine havuçları ve tuzu ilave edip arada karıştırarak kapağı kapalı bir şekilde havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
O arada yoğurt ve sarımsağı bir kapta karıştırıp güzelce çırpalım .
Daha sonra pişen havuçları tavadan alıp servis edilecek tabağa bırakalım.
Üzerine sarımsak ve yoğurdu dökelim.
Son olarak tavada kalan yağa cevizi ekleyip 2-3 tur karıştıralım .
Toz biberi ekleyip ocağı kapatalım ve yoğurtlu havuçun üzerine gezdirelim ve meze yenmeye hazır.
Deneyeceklere afiyet olsun hoşçakalın allah’a emanet olun görüşmek üzere

Yoğurtlu Havuç Mezesi Tarifi (Dilimli Havuç Tarator) Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst