AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yoğurtlu Dilim Börek (Yiyen Herkes Peynirli Zannediyor)

theking

Yeni Üye
Yoğurtlu Dilim Börek (Yiyen Herkes Peynirli Zannediyor) Tanımı İçin Materyaller
3 adet hazır yufka
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı eritilmiş ılık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe bağlı 2 yumurta (Ben eklemedim sade yaptım)
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı kalan yoğurt karışımı
Yumurta sarısı (İstemeyen koymayabilir)

Yoğurtlu Dilim Börek (Yiyen Herkes Peynirli Zannediyor) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kasedeki yoğurda tuz ekleyip karıştıralım. Sonra 3 yufkadan bir adedini büsbütün açalım.
Üzerinde evvel eritilmiş tereyağını kaşıkla yufkanın üzerine her tarafına gezdirelim.
Sonra yoğurdu kaşıkla yufkanın her tarafına eşit olacak halde koyalım. Yumurta fırçasıyla yufkanın her tarafına sürelim.
2. Yufkayıda üzerine serip tekrar tereyağı ve yoğurt gezdirip ,yumurta fırçasıyla yufkanın her tarafına sürelim.
3. Yufkayıda üzerine serip tekrar tıpkı süreci yapıp, üst üste koyup fotoğrafta görüldüğü üzere kenarlardan katlayıp rulo yapıp keselim.
Hafif yağlanmış borcam yada fırın tepsisine dizip, üzerine yoğurt karışımlı yumurta sarısını sürün, susam serpin.
Evvelce ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. İşte bu kadar kolay. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Yoğurtlu Dilim Börek (Yiyen Herkes Peynirli Zannediyor) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri