AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yogurtlu corek nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yoğurtlu çörek nasıl yapılır?​

Yoğurtlu Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri yoğurma kabında yoğuruyoruz.
- Hamurumuzun kıvamı yumuşak ele yapışmayan bir kıvam olmalı.
- Hamurumuzu 10 dakika dinlenmeye alıyoruz.
- Daha sonra düz bir zeminde açıp kare kare kestikten sonra ortalarına bıçak ile küçük delikler açıyoruz.
- Kızgın yağda pişirelim.

Pofuduk çörek nasıl yapılır?​

Pofuduk çörek nasıl yapılır?
Haşhaşlı Pofuduk Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içinde süt, su ve maya karıştırılır.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Mayalanan hamuru kabın içinden alıp havasını alın, küçük dokunuşla tekrar yuvarlak bir şekle dönüştürün.
- Diğer tarafta haşhaşlı harç için bütün malzemeleri karıştırın.

Çörek hamuru nasıl hazırlanır?​

Derin bir kabın içine ılık süt, toz maya, toz şeker ve tuzu aktarıp karıştırın. Yaklaşık bir dakika sonra üzerine yoğurt, sıvı yağ, tereyağı ekleyerek, çatalla çırpın. Üzerine unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örterek, 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Yoğurtla çörek yapılır mı?​

Yoğurtla çörek yapılır mı?
Yoğurtlu Mayalı Hamur (Çörek, Poğaça İçin) İçin Malzemeler : 4 su bardağı tam buğday unu. 1 tatlı kaşığı deniz tuzu. 1 çay bardağı zeytinyağı 3 çay bardağı yoğurt.
Mayalı çörek nasıl yapılır?​
Açma Lezzetinde Mayalı Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın sarısını ayırıyoruz üzeri için.
- Un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
- Elimizle karıştırıyoruz ve unu azar azar dökerek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yapıyoruz.
- Üzerini örtüp 1 saat bekletiyoruz.

En güzel çörek hamuru nasıl yapılır?​

En güzel çörek hamuru nasıl yapılır?
Sade Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı malzemelerin hepsini alacak bir kaseye sütü, elinizle küçük parçalara ayırdığınız yaş maya ve toz şekeri koyup karıştırın.
- 5 su bardağı un ve tuzu yoğurma kabına alın.
- Hamuru yağlanmış tepsinin ortasına koyun.
- Yumurta sarısını bir fırçayla hamurun üzerine eşit şekilde sürün.
 
Yoğurtlu çörek tarifi oldukça lezzetli ve pratik bir tariftir. İşte adım adım yoğurtlu çörek nasıl yapılır sorusunun detaylı cevabı:

Malzemeler:
- 4 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram tereyağı

Hazırlanışı:
1. Derin bir kabın içine ılık süt, yaş maya, toz şeker ve deniz tuzu aktararak karıştırın. Yaklaşık bir dakika boyunca çırpın.
2. Ardından yoğurt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Üzerine 4 su bardağı tam buğday ununu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurunuzun ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam alması gereklidir.
4. Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp, oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın.
5. Mayalanan hamuru düz bir zeminde açarak istediğiniz şekillerde kesin ve ortasına bıçakla küçük delikler açın.
6. Kızgın yağda çörekleri kızartın ve servis yapmaya hazır hale getirin.

Bu tarif sayesinde evinizde lezzetli ve sağlıklı yoğurtlu çörekleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst