AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yoğurtlu Cevizli Buğday Salatası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yoğurtlu Cevizli Buğday Salatası Tanımı İçin Malzemeler
1,5 su bardağı buğday
Maydanoz
Dereotu
Yeşil soğan
1 kase mısır
Kırmızı biber
7-8 adet kornişon turşu
1-2 yemek kaşığı mayonez
3 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için;
1 tatlı kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yarım çay bardağı iri kıyım ceviz

Yoğurtlu Cevizli Buğday Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Buğdaylar ısıtılıp, pişirilip, süzülür, bir kaba alınır.
Üzerine ince kıyılmış yeşillikler, mısır, küçük küçük doğranmış kırmızı biber (Ben yazdan dolaba koymuştum, tazesini kullanırsanız tavada 1-2 dk çevirin, o denli ekleyin)
Aynı formda kornişon turşuları da küçük küçük doğrayıp, ekleyin.
Yoğurdu çırpıp ekleyin. Mayonezini ve zeytinyağını ekleyin.
Küçük bir tavada sosunu hazırlıyoruz. Yağı eritin, cevizi 1-2 dakika kavurup ocağın altını kapayalım.
Üzerine kırmızı toz biberi ekleyip karıştırıp, salatamızın üzerine dökelim.
Son olarak salatayı hoş karıştırıyoruz. Servise hazırdır, afiyet olsun .
Yoğurtlu Cevizli Buğday Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst