Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin;
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
3 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yağlamak İçin;
125 gram tereyağı (margarin)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için geniş bir kaba unu ekleyelim ortasına havuz yapalım.
Tuz ve ılık su ekleyelim yeterlice yoğuralım.
Hamuru eşit iki modüle ayıralım üzerini kapatalım 15 dakika kadar dinlendirelim.
Tereyağını eritelim sıvı yağını da ekleyelim.
Dinlenen hamurun birincisini tepsi büyüklüğünde açalım ve düzgünce her tarafını yağlayalım.
Elimizle yağlanan hamuru açabildiğimiz kadar açalım bir bıçak yardımıyla hamurun ortasını daire olacak biçiminde çiçek üzere keselim ve daireye öteki kestiklerimizi üst üste dizelim ve bir beze üzere kapatılım.
Başka bezeye de tıpkı süreci uygulayalım.
Birinci yağladığımız bezeyi tepsi büyüklüğünde açalım. Başkasını de tıpkı biçimde açalım.
İç harcı için yoğurdu bir kaba alalım. Yumurta ,un ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
Açtığımız hamuru tepsiye koyalım. Birinci koyduğumuz hamuru tepsiden biraz büyük açalım. Kenarlarını havuz yapalım ki yoğurt tepsiye akmasın.
İç harcı ekleyelim üzerini örtelim. Ve yağlayalım. 220 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru İçin;
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin;
3 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1.5 tatlı kaşığı tuz
Yağlamak İçin;
125 gram tereyağı (margarin)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için geniş bir kaba unu ekleyelim ortasına havuz yapalım.
Tuz ve ılık su ekleyelim yeterlice yoğuralım.
Hamuru eşit iki modüle ayıralım üzerini kapatalım 15 dakika kadar dinlendirelim.
Tereyağını eritelim sıvı yağını da ekleyelim.
Dinlenen hamurun birincisini tepsi büyüklüğünde açalım ve düzgünce her tarafını yağlayalım.
Elimizle yağlanan hamuru açabildiğimiz kadar açalım bir bıçak yardımıyla hamurun ortasını daire olacak biçiminde çiçek üzere keselim ve daireye öteki kestiklerimizi üst üste dizelim ve bir beze üzere kapatılım.
Başka bezeye de tıpkı süreci uygulayalım.
Birinci yağladığımız bezeyi tepsi büyüklüğünde açalım. Başkasını de tıpkı biçimde açalım.
İç harcı için yoğurdu bir kaba alalım. Yumurta ,un ve tuzu ekleyip güzelce karıştıralım.
Açtığımız hamuru tepsiye koyalım. Birinci koyduğumuz hamuru tepsiden biraz büyük açalım. Kenarlarını havuz yapalım ki yoğurt tepsiye akmasın.
İç harcı ekleyelim üzerini örtelim. Ve yağlayalım. 220 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Yoğurtlu Arnavut Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı