AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yogurt temperleme nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.393
Çözümler
6
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yoğurt temperleme nedir?​

Temperleme işlemi, temel olarak birbirinden farklı iki sıvının yavaş yavaş karıştırılması ile ısılarının eşitlenmesi yöntemine dayanır. Böylece sıvıların ısıları eşitlenir ve hazırladığınız sos ya da çikolata kesilmez. Temperleme pratikle ve uygulamayla en doğru şekilde öğrenilecek bir tekniktir.

Sebzeyi Temperlemek ne demek?​

Temperleme; birbirinden farklı ısıdaki iki sıvının, yavaş yavaş birbirine karıştırılarak ısılarının eşitlenmesi işlemine deniyor. Bu teknikle, mutfaklarda çokça yaşanan “kesilme” olayının önüne geçiliyor.
Çikolatayı Temperlemek ne demek?
Çikolatanın temperlenmesindeki amaç, içindeki kakao yağını ön kristalleştirmektir. Bu işlem çikolatanızın işlenmeye hazır hale getirilmesi için önemlidir. Temperleme sırasında çikolatanın içindeki kakao yağı, kararlı kristal bir form alır. Bu, satensi parlaklıkta ve sert çıtırlıkta mükemmel bir son ürünü garanti eder.
Temperleme makinesi ne işe yarar?
Çikolatanın sertleşmesine yardımcı olur ve satensi güzel bir parlaklık ve leziz bir çıtırlık sağlar. Çikolatanın soğutma sırasında küçülmesini sağlar ve böylelikle kalıptan çıkarmak kolaylaşır.

Temperleme sıcaklığı nedir?​

Temperleme sıcaklıkları 150~650 derece arasındadır ve çelik çeşidi ile çeliğin ısıl işlemden sonra hangi gaye ile kullanılacağına bağlıdır. Çeliğin özellikleri temperleme sıcaklığının yükselmesi ile değişir.

Temperleme nedir nasıl yapılır?​

En basit anlatımla temperleme; çikolatanın içindeki düzensiz kakao yağı kristallerinin düzenli bir şekilde kristalize olmasını sağlayan bir yöntemdir. Bu işlem sonucunda çikolata parlak ve pürüzsüz bir yüzeye sahip olur. Temperlemek çikolatanın tam istediğiniz kalıba, istediğiniz şekle girmesini sağlar.
Çikolata çeşitleri nelerdir?
Hiç Bilmediğiniz 7 Çikolata Çeşidi
- Beyaz Çikolata. Çikolata türleri arasında bulunan beyaz çikolata; süt, şeker ve kakao yağından üretiliyor.
- Ruby Çikolata.
- 3. Dolgulu Çikolata.
- Kaplama ya da Kuvertür Çikolata.
- Pralin Çikolata.
- Sarışın Çikolata.
- 7. Konfiseri Çikolata.
Meneviş neden yapılır?
Meneviş işlemi yalnızca malzemedeki iç gerginliğin azaltılması amacıyla yapılır. Menevişleme işleminin ardından sertlik çok az 82-3 HRC) düşer. Sertliğin az miktarda azalması istenen malzemelere uygulanmaktadır. Orta Sıcaklıkta Meneviş: Menevişleme sıcaklığı 350-450 derece arasındadır.
 
Geri
Üst