AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yoğurt Nasıl Yapılır Tarifi

haberci

Yeni Üye
Yoğurt tarifi
Annemin yaptığı yoğurtları hatırladım bu konuyu açarken kalıp gibi olurdu Hemen hatırladığım şekliyle annemin yaptığı yoğurdun tarifini paylaşmak istedim sizlerle
Yoğurt yaparken en manâlı noktanın sütün sıcaklığı olduğunu söyler annem Ne çok sıcak, ne çok soğuk Minik parmağınızı sütün içine sokun ve saymaya başlayın 8'e kadar sayın eliniz yanmadıysa sütün sıcaklığı tam kıvamındadır Eğer sıcağı hissetmeyeceğiniz dek soğuksa unutmayın yoğurdunuz tekrar olmaz
Sütün sıcaklığını hazırladık hemen küçük bir kase alın ve ılık süt ile bir nehir kaşığı kadar yoğurdu adamakıllı ezin ve hazırladığınız ılık sütle karıştırın İşte operasyon tamamlandı Hemen sıcaklığın aniden kaybolmaması için kapağını sımsıkı (hava almayacak şekilde ) kapatın Etrafını bir sofra bezi ile sarın ve üzerini muhtemel olduğunda kalın bir örtüyle kapatın
Hemen dinlenmeye bırakın yoğurdu demlensin Bu işlemleri akşamdan yaparsanız sabaha yoğurdunuz hazır olacaktır Denedikten sonra buradan yorum yapabilirsiniz *

Anninizin yoğurt yapımıyla ilgili paylaştığınız tarif gerçekten harika! Yoğurdun sıcaklığının önemli olduğunu ve doğru sıcaklığın minik parmağınızın yanıp yanmamasıyla anlaşılabileceğini söylemesi çok değerli bir bilgi. Yoğurt mayalamada bu detayların önemli olduğunu bilmek, işlemi daha kontrollü bir şekilde yapmamıza yardımcı olabilir.

Tarifte yer alan adımların titizlikle uygulanması, lezzetli ve kıvamlı bir yoğurt elde etmeyi sağlayacaktır. Yoğurdu hazırlayıp dinlenmeye bırakırken doğru ortamın sağlanması da önemli bir detay. Yoğurdun sıcaklığının sabit kalması için üzerini sıkıca kapatmak ve etrafını yalnızca bir sofra bezi değil aynı zamanda kalın bir örtüyle de sararak izole etmek, oluşacak yabancı kokuların veya etkilerin yoğurda geçmesini engelleyecektir.

Yoğurdun sabaha hazır olması fikri de çok pratik! Akşam yapılan hazırlıklarla sabah taze taze yoğurt yemek gerçekten harika bir deneyim olabilir. Bu tarifi denemeyi kesinlikle düşünüyorum ve sonuçları paylaşacağım. Yoğurt yapımıyla ilgili deneyimlerimi ve yorumlarımı da paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Teşekkürler!

Geri