- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 256.279
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yoğurt maya tutmazsa ne yapılır?
Tutmayan ev yoğurdunuzu tarifte anlatıldığı şekliyle tekrar yoğurt haline getiremezseniz çökelek yapabilirsiniz. Çökeleği süzdükten sonra kalan peynir altı suyunu dökmeyip poğaça ve ekmek yapımında kullanabilirsiniz. Dilerseniz tutmayan yoğurt ile peynir de yapabilirsiniz.Süt maya tutmayınca ne yapılır?
Fırınınızı 75 dereceye ayarlayın, sütünüzü 1 saat fırında bekletin. Hemen fırından çıkartmayın, soğumasını bekleyin. Soğuyan yoğurdunuzu buzdolabına kaldırdıktan sonra, yoğurdunuzun çok güzel bir kıvamda olduğunu göreceksiniz ve işte yoğurdunuz hazır! Afiyet olsun.
Yoğurt mayası neden tutmaz?
Evde yoğurt mayalamak için kullanılan süt pastörize edilmiş yani dışarıda satılan hazır kutu sütlerden ise yoğurt tutmaz. Maya için kullanılacak olan yoğurdun köy yoğurdu ya da süzme yoğurt olması önemlidir. Eğer hazır kap yoğurt kullanılırsa, yoğurt sulu bir kıvamda olacaktır.
Kış aylarında yoğurt kaç saatte mayalanır?
Aslına bakılırsa ideal oda sıcaklığı yakalandığı vakit, yaz ya da kış fark etmeden ortak şekilde belli bir sürede yoğurt mayalanır. Bu bağlamda 45 ya da 50 santigrat derecede fırın ve benzeri cihazlar üzerinden yoğurt mayalanır. Bu mayalama için ise ortalama 3,5 veya 4 saat kadar yeterli olacaktır.Yoğurt mayalandıktan sonra üstü kapatılır mı?
*Yoğurdunuz mayalandığı anda üstünü açmanız gerekiyor. Aynı şekilde bıraktığınızda yoğurdunuz mayalanmaya devam edeceğinden ekşir. *Yoğurdunuzda kaymağı seviyorsanız mayalarken kaymağı dağıtmamaya dikkat edin. Sütünüz soğuduğunda üstünde bir tabaka oluşur.
Fırının yoğurt ayarı nasıl kullanılır?
Fırın 50 dereceye ya da varsa “yoğurt ayarı”na getirilip, tepsi fırının içine yerleştirilir. 50 derecede fırını 5 dk ısıttıktan sonra fırın kapatılır. Fırının kapağı açılmadan yoğurdun mayalanması sağlanır. Mayalanma süresi yaklaşık 4 ile 6 saat sürebilir.
Yoğurt mayalama neden sulu olur?
Yoğurdun sıcak mayalanması, sulanmasına sebep olur. Yoğurdu mayalarken kapak kapatmamalısınız. Ancak kapak yerine tel süzgeç ya da kevgir kullanabilirsiniz. Onun yüzeyini de kağıt havlu ile örterek bir battaniyeye sarıp buzdolabına kapaksız olarak koyun ve ilk 12 saat boyunca buzdolabında bu şekilde bekletin.Yoğurtla bebek lor peyniri nasıl yapılır?
Bebekler İçin Lor (Tutmayan Yoğurttan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tutmayan sulu yoğurdunuzu ocağa alıyoruz .
- İçine tuz, limon suyunu koyup kısık ateşte topak topak olana kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra süzgeçten süzüyoruz.
- Arta kalan peynir suyunu da bebeğin çorbalarına kurabiyelerine kullanabilirsiniz.