- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yoğurt kesilmesin diye ne yapılır?
Sıvı Yağ Eklemek. Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.Yoğurt çorbası yoğurt ekşi olursa ne yapmak lazım?
Alternatif çözüm çorbaya iki üç damla limon eklemek. Not: Süt eklenmiş çorbayı 2 günden fazla bekletmeyin.
Yayla çorbası ve yoğurt çorbası aynı şey mi?
Yayla çorbası TDK’ya göre “Yoğurt, un, yumurta sarısı, yağ vb. maddelerle pişirilen çorba.” iken yoğurt çorbası “yoğurt, nane, pirinç ve yağ karışımıyla hazırlanan bir çorba türü.” Oysa, bu sayfada açıklandığı üzere pirinç yayla çorbasında yer almalıdır.
Çorba kesilirse ne yapmalı?
Çorba kesilirse ayrı bir kapta tekrar un ve yoğurt karışımı yapın. Az miktarda yaptığınız bu karışımı ılıştırarak çorbaya ekleyin. Yavaş yavaş kısık ateşte karıştırın. Böylece çorbanın düzeldiğini göreceksiniz.Terbiye neden kesilir?
Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey, her terbiyenin içinde yumurta oldudur. Terbiyenin kesilmesinin nedeni işte bu yumurtadır. Çorba sıcak ve terbiye soğuktur. Yumurtalı terbiye sıcak çorbaya birden eklenirse, yumurta direk olarak pişer, topaklanır ve terbiyeden ayrılır.
Ekşi maya ile tatlı yoğurt nasıl yapılır?
Ekşi yoğurdumuzu kaseye alıp çok az tuz ekleyip 3 kaşık soğuk süt ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz tadına bakın eğer biraz eksilik varsa çok az daha süt ekleyin ve tekrar karıştırın. Yoğurdunuzu tatlı tatlı yiyin Evde yoğurt çalmadan deneyebilirsiniz de tabi ki.
Ekşi yoğurt nasıl değerlendirilir?
Mayanın ekşi ve bozuk olmadığından emin olun. Yoğurdu porsiyonluk cam veya toprak kaplarda yapın….- Naneli bir ayran hazırlayabilirsiniz.
- Evde ekmek yapmak için mayaya katabilirsiniz.
- Harika bir ekşi yoğurt çorbası yaparak değerlendirebilirsiniz.
- Su ile kaynatarak kesilmesini sağlayıp çökelek peyniri elde edebilirsiniz.
Yayla çorbası hangi yoğurtla yapılır?
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı dövme buğday.
- Yarım su bardağı yeşil mercimek.
- Yarım su bardağı nohut.
- 1 su bardağı süzme yoğurt.
- 2 çorba kaşığı un.
- 1 yumurta.
- 1 patlıcan.
- 2 sivribiber.
Sarımsaklı yayla çorbası olur mu?
Bir geniş kabımıza yoğurt, yumurta, un ve rendelenmiş sarımsakları katıp, çırpıcıyla çırpalım. Daha sonra şehriyelerin piştiğinden emin olduktan sonra, yoğurt karışımını pişen şehriyemizin üzerine yavaş yavaş dökelim.