AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yogurt Corbasinin eksisini NE ALIR?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
136.569
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yoğurt Corbasinin eksisini NE ALIR?​

Genellikle yoğurt çorbalarında ve salçalı soslarla hazırlanan çorbalarda karşılaşılabilen bu durumun da çözümü oldukça basit: süt. Çorbanızın ekşi olduğunu düşünüyorsanız azar azar süt ekleyebilirsiniz. Ekşiliğin azaldığını düşündüğünüzde süt eklemeyi bırakabilirsiniz.

Çorbanın kesilmemesi için ne yapmalı?​

Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.

Çorbaya un neden konur?​

Çorbaya un neden konur?
Kıvamı koyu olan çorbaya, yapımında kullanılan su, sıcak bir şekilde eklenmelidir. Eğer çorbanın unu az gelmiş ise ayrı bir kap içerisinde un ve tereyağını pişirerek çorbaya ilave edilebilmektedir. Un dışında nişasta ilave edilerek de çorbanın yoğunluğu rahatlık ile arttırılabilir.

Domates Çorbası ekşi olmaması için ne yapılır?​

Pişerken içerisine 1 tatlı kaşığı toz şeker de domatesin ekşiliğini almada katkıda bulunacaktır mutlaka eklemenizi öneririm.

Yarmalı yoğurt çorbasının kesilmemesi için ne yapmalı?​

Çorbanın kesilmemesi için en önemli şey su ile yoğurtlu karışımdan birinin soğuk olmaması ve çırpıcı ile sürekli karıştırılmasıdır. Çorbanın altını kısın ara ara karıştırmaya devam edin.

Kesmeden yoğurt çorbası nasıl yapılır?​

Kesmeden yoğurt çorbası nasıl yapılır?
Ocağa koyup yoğurt ısınana kadar aynı yöne doğru karıştırıyoruz. Yoğurt ısınıp biraz kaynayacak gibi olacağı zaman üzerine kettılda kaynattığımız suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Pirinçleri güzelce yıkayıp tencereye alıyor ve karıştırıyoruz. Artık karıştırmaya gerek yok.
Çorbaya sonradan un katılır mi?​
UNLA MEYANE YAPARAK ÇORBAYA EKLEYEBİLİRSİNİZ Nişasta içerikli malzemeler kadar doğrudan nişasta ya da un eklemek de çorbayı koyulaştırmanın bir diğer yoludur. Özellikle el blender’ınız yoksa, unu tereyağında ya da yağda kavurup elde edeceğiniz meyaneyi çorbaya ekleyerek koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
Çorbaya un yerine ne konur?​
Çorbanıza kıvam katacak bir diğer malzeme de nişastadır. Nişastayı suyla iyice incelttikten sonra karışımı çorbanıza yavaş yavaş eklemeniz ve bu sırada devamlı karıştırmanız gerekir.

Bozuk yoğurt yersek ne olur?​

Bozuk yoğurt yersek ne olur?
Bozuk yoğurt zehirlenmesinde mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, gevşek dışkı, kramp, vücut ısısı değişimleri gibi belirtiler meydana gelir. Önemli Not: Yoğurt zehirlenmesi durumunda hiç vakit kaybetmeden doktora başvurmak gerekir.

Domates ekşiliği nasıl giderilir?​

SODYUM BİR KARBONATI DENEYİN Karbonat alkali bir mineraldir. Yemeğe eklendiğinde domatesin asidini, yani salçanın ekşi tadın kaynağını nötralize eder.
 
Çorbaların fazla ekşimesi durumunda süt eklemek oldukça etkili bir çözümdür. Azar azar süt ekleyerek ekşiliğin azaldığını kontrol edebilirsiniz. Bazı çorbaların kesilmemesi için sıvı yağ eklemek de oldukça faydalı olabilir.

Çorbaya un ekleme konusunda ise koyu kıvam isteyen çorbalara su eklerken sıcak su tercih edilmeli. Çorbanın kıvamı yeterli gelmiyorsa ayrı bir kapta un ve tereyağını kavurarak çorbaya eklemek de mümkün. Ayrıca nişasta da çorbanın yoğunluğunu arttırmak için kullanılabilir.

Domates çorbasının ekşi olmaması için toz şeker eklemek etkili olabilir. Ayrıca, yarmalı yoğurt çorbasını kesilmeden yapabilmek için su ile yoğurtlu karışımın soğuk olmamasına dikkat etmek ve sürekli karıştırmak gerekmektedir.

Un yerine nişasta eklemek de çorbanıza kıvam katacak başka bir seçenektir. Su ile incelterek çorbanıza ekleyebilirsiniz. Bozuk yoğurt tüketilmesi durumunda zehirlenme belirtileri ortaya çıkabilir; bu durumda hemen doktora başvurulması önemlidir.

Domates ekşiliğini gidermek için ise sodyum bikarbonatı denemek etkili olabilir. Bu mineral, domatesin asidini nötralize ederek ekşi tadın azalmasına yardımcı olabilir.
 
Geri
Üst