SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler
11 bardak su
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı aşurelik buğday
1 fincan un
2 su bardağı ayran
Yoğurt
Su
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle aşurelik buğdayımızı haşlayalım ayrılma kıvamına gelene kadar tencereye suyumuzu ek edelim pirincimizide yıkayıp tencereye koyalım.
Haşlanan buğdayı da ek edelim yoğurt ve unu güzelce çırpalım pürüzsüz bir biçimde tencereye koyduğumuz sudan 1 bardak yoğurtdumuza destek yapalım çırparken bu karşımı tencereye ek edelim ve karıştıralım pişmeye yakın tuzu ek edelim.
Sosunu hazırlayalım tereyağını kavurup nanesini ek edelim kaynayan çorbanın üzerine gezdirelim
Ocaktan alalım servise hazır yaz çok yakışan bir çorba umarım beğenirsiniz afiyetler olsun inşallah
11 bardak su
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı aşurelik buğday
1 fincan un
2 su bardağı ayran
Yoğurt
Su
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle aşurelik buğdayımızı haşlayalım ayrılma kıvamına gelene kadar tencereye suyumuzu ek edelim pirincimizide yıkayıp tencereye koyalım.
Haşlanan buğdayı da ek edelim yoğurt ve unu güzelce çırpalım pürüzsüz bir biçimde tencereye koyduğumuz sudan 1 bardak yoğurtdumuza destek yapalım çırparken bu karşımı tencereye ek edelim ve karıştıralım pişmeye yakın tuzu ek edelim.
Sosunu hazırlayalım tereyağını kavurup nanesini ek edelim kaynayan çorbanın üzerine gezdirelim
Ocaktan alalım servise hazır yaz çok yakışan bir çorba umarım beğenirsiniz afiyetler olsun inşallah