AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yogurdundan kek nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.907
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yoğurdundan kek nasıl yapılır?​

Yoğurtlu Sade Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine toz şeker ilave edin.
- Ardından üzerine yoğurt, vanilya ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Kabartma tozunu da ekleyin.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza kek harcını aktarın.
- Pişince fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Yoğurt Keki sertleştirir mi?​

Yoğurt aslında birçoğumuzun da hakim olduğu üzere kek daha tok ve nemli bir kıvam verir. İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır.

Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?​

Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?
Süt ya da yoğurt kullanmak kekinizin kabarmasında etken değildir, bu nedenle koymak istemezseniz sorun olmayacaktır. Karışımı yeterince çırptıktan sonra 3 su bardağı unu bir elek yardımıyla yavaşça karışımın üzerine eleyin ve 1 paket hamur kabartma tozunu da üzerine ekleyin.

Yoğurtlu Kakaolu kek nasıl yapılır?​

Yoğurtlu Kakaolu kek nasıl yapılır?
Yoğurtlu Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine yumurtaları kırın.
- Ardından eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, vanilya ve yoğurdu ilave ederek çırpma işlemine devam edin.
- Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ilave edin ve güzelce çırpın.

Yoğurt hamuru sertleştirir mi?​

Yoğurt, hamura işlenebilir bir kıvam kazandırır fakat kabarmasını ve piştikten sonra sertleşmesini etkiler.

Süt ve yoğurt olmadan kek yapılır mı?​

Kek tarifleri arasında yapımı en kolay tariflerden biri o! İçerisinde süt ya da yoğurt olması onun kabarmasına da engel değil. Su ve yağ, kekinizin enfes bir kıvamda olması için yeterli olacaktır. Dilerseniz kuru üzüm, ceviz, fındık gibi farklı malzemeler ilave ederek de kek harcınızı zenginleştirebilirsiniz.

Süt olmadan kek nasıl yapılır?​

Süt olmadan kek nasıl yapılır?
Kekin hamuru için uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak köpük köpük olana kadar çırpalım. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek 1-2 dakika daha çırpamaya devam edelim. Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek malzemeler güzelce karışana kadar çırpalım.

Açmaya yoğurt konur mu?​

Açmaya yoğurt konur mu?
Açma Tarifi: 4 su bardağı unu hamur yoğurma kabına alıp şeker, tuz, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını unun ortasına koyun. Mayalı suyu ilave edip malzeme özleşene ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar unu azar azar yedirerek yoğurun. Hamuru örtüp 30 dakika kadar mayalandırın.

Yoğurtlu kek malzemeleri nelerdir?​

Yumuşacık Yoğurtlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta.
- 1 su bardağı toz şeker.
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt.
- 2, 5-3 su bardağı un.
- 1 paket kabartma tozu.
- 1 paket vanilya.
 
Yoğurdundan kek yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir tariftir. İşte detaylı olarak yoğurtlu sade kek tarifinin adımları:

1. Yumurtaları bir kaba kırın ve üzerine toz şekeri ekleyerek çırpın.
2. Ardından yoğurdu, vanilyayı ve sıvı yağı da ekleyerek çırpmaya devam edin.
3. Kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
4. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına kek harcını dökün.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
6. Kek fırından çıktıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Yoğurt keki genellikle yumuşak ve nemli bir kıvamda yapar. Yoğurdun içindeki yağ keke ıslaklık ve yoğunluk kazandırır. Bu nedenle yoğurtlu kek genellikle sertleşmez, aksine daha lezzetli bir dokuya sahip olur.

Kekin yapımında süt veya yoğurt tercih edilen bir malzemedir. Ancak kabarma işlemi için süt veya yoğurtun yerine su da kullanılabilir. Bu durumda kekin kabarması etkilenmeyecektir. Kek harcını yeterince çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın ve keki pişirin.

Yoğurtlu kakaolu kek tarifinde ise aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Yumurtaları bir kaba kırın ve çırpın.
2. Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, vanilya ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.
3. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin ve çırpın.
4. Kek harcını yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Yoğurt, kek hamuruna işlenebilir ancak kabarmasını ve piştikten sonra sertleşmesini etkiler. Ayrıca, süt veya yoğurt olmadan da kek yapılabilir. Bu durumda su ve yağ kullanarak yumuşak bir kek elde edebilirsiniz. İsteğe göre kuru üzüm, ceviz, fındık gibi malzemeler ekleyerek de kek hamurunu zenginleştirebilirsiniz.

Yoğurtlu kek için temel malzemeler şunlardır:
- Yumurta
- Toz şeker
- Sıvı yağ
- Yoğurt
- Un
- Kabartma tozu
- Vanilya

Bu malzemelerle yumuşacık ve lezzetli bir yoğurtlu kek hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst