AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yogurdun koyu olmasi icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yoğurdun koyu olması için ne yapmalı?​

Özellikle yağ oranı az olan sütler geç mayalanır. Böylece istenilen kıvam yakalanamaz ve yoğurt yumuşak hale gelir. Ancak manda ve keçi ile beraber koyun sütlerinde yağ oranı daha yüksektir. O yüzden bu sütlerden gerçekleştirilen yoğurt çok daha sert ve taş gibi olur.

Mayalanmış yoğurt ne kadar dayanır?​

Yoğurt Ne Kadar Sürede Bozulur? Ev yapımı yoğurtlar 2-3 gün içerisinde tüketilmeli, bu süreçte kapağı kapatılarak buzdolabında muhafaza edilmelidir. Paketlenmiş hazır yoğurtlar ise açıldıktan sonra 4-5 gün içinde tüketilmelidir. Bu süreden sonra yoğurt besin değerini kaybeder ve bozulmaya başlar.
Yoğurt nasıl sertleşir?
Yoğurt mayalarken ideal süt ısının 40 derece olması gerekir. Aynı zamanda yoğurdun sulanmasını önleyen bir diğer detay da yoğurdun mayası süte katılırken yarım çay kaşığı tuzu mayaya ekleyip öyle süte karıştırın. Az miktarda da olsa tuz yoğurdun sertleşmesine yardımcı olacaktır.

Tütsülenmiş yoğurt nasıl yapılır?​

Kiraz saplarını bir çakmak yardımıyla tutuşturun. Saplardan duman çıkmaya başladığında tencerenin kapağını kapatın. 5-6 dakika sonra tütsü kokusu yoğurdunuza geçecektir. Tütsülenmiş yoğurdu tek başına tüketebileceğiniz gibi atom, kuru cacık gibi mezelerin malzemesi olarak da kullanabilirsiniz.

Yoğurt mayası uzun süre nasıl saklanır?​

Dondurucuya koymuş olduğunuz yoğurtlu Evinize daha uzun süre bozulmadan kalabilmesi için öncelikle saklama kabının ağzını hava almayacak şekilde kapatmanız gerekiyor. Dondurucuya koydunuz yoğurtları bir cam kase ya da kavanoz içerisinde saklayabilirsiniz bu şekilde cam Yoğurdun kullanım süresini arttıracaktır.
Yoğurt neden çok sulu olur?
Normalde kaynamış süt 40-45 derece arasında yoğurt mayası ile mayalanır. Sütü mayalarken bu ısı derecelerine uymazsanız yoğurdunuz fazlasıyla sulanır.

Sulu yoğurt nasıl katılaşır?​

Kaplarınızın üzeri açık bir biçimde fırının içerisine yerleştirin ve 75 derecede fansız programda fırınınızı çalıştırın. 1 saat bu şekilde fırında yoğurtlarınızı bırakın. Ardından fırının kapağını açın ve 15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yine üstleri açık bir şekilde dolapta 1 saat kadar bekletin.

Isli yoğurt Denizli nasıl yapılır?​

Denizli Yöresine has kese yoğurdu türüdür. Dibi yanık yoğurt da denilir. İnek ve keçi sütünden yapılabileceği gibi daha çok koyun sütünden yapılır. Normal yoğurttan farkı; süt kaynatılırken dibi tutturulur ve bu şekilde yanık kokusunu alan süt toprak kaplarda mayalandırılır.
 
Geri
Üst