AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yogurdu kestirmek icin ne yapmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yoğurdu kestirmek için ne yapmalı?​

Kesik ( Yoğurt Kesiği) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yoğurt ve suyu çalkalayıp ayran gibi yapıyoruz ocağa alıp kesilmesini bekliyoruz.
- İyice kaynayınca tane tane olduğu zaman ocağı kapatıp biraz ılındıktan sonra süzeğe koyuyoruz .
- Suyunu döküp kesiğini alıyoruz.

Yogurttan lor peyniri nasıl yapılır?​

Yapılışı:
- Pütür pütür olan yoğurdu tülbente alıyoruz ve süzüyoruz. Süzülen suyu peynir altı suyu olarak kullanabilirsiniz.
- Tülbenti iyice sıkıyoruz ve 1 gece suyunu salması için bekletiyoruz.
- 1 gecenin sonunda lor peynirimiz hazır.
- Afiyet olsun yavrularımıza…
Olmayan yoğurt ne yapılır?
Kaplarınızın üzeri açık bir biçimde fırının içerisine yerleştirin ve 75 derecede fansız programda fırınınızı çalıştırın. 1 saat bu şekilde fırında yoğurtlarınızı bırakın. Ardından fırının kapağını açın ve 15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yine üstleri açık bir şekilde dolapta 1 saat kadar bekletin.
Yoğurt Sünerse ne yapılır?
Fermantasyonun tamamlanamayan yoğurt süner ve salyamsı bir yapısı olur. ÇÖZÜM; Bunu engellemek için mutlaka bir gıda termometresi alın ve bu termometrenin çok temiz olduğundan emin olun. Ayrıca çiğ sütün içerindeki sporların öldüğünden emin olmak için de en az 12 dakika kaynatın.

Eksi yoğurt nasıl tatlı olur?​

Ekşi yoğurdumuzu kaseye alıp çok az tuz ekleyip 3 kaşık soğuk süt ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz tadına bakın eğer biraz eksilik varsa çok az daha süt ekleyin ve tekrar karıştırın. Yoğurdunuzu tatlı tatlı yiyin 🙂 Evde yoğurt çalmadan deneyebilirsiniz de tabi ki.

Yogurttan peynir olur mu?​

Evde Yoğurttan Peynir Yapımı Tarifi için İlk önce buzdolabınızda kalan yoğurdu suyu ile birlikte ocağa koyun. Püf nokta: eğer yoğurdun suyu yoksa biraz su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Suyunu tamamen çektiğinde yoğurt artık peynir kıvamına gelerek toparlanmaya başlayacaktır.
Evde yoğurttan çökelek nasıl yapılır?
-Ocağa aldığınız yoğurt kaynadığında içerisine tuzunu ve limon suyunu ekleyip 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alın. -Soğumasını bekleyin. -Soğuduğunda bir süzgeçle fazla suyunu da süzdürerek çökeleği dolaba kaldırın. -Fazla yaptıysanız derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
Yoğurt yaparken sulu olmaması için ne yapmalı?
Saydığım önlemleri aldıktan sonra yoğurdunuz yine sulu oluyorsa, sütünüzü kaynatırken miktarına göre litre başı 5 dakika savura savura kaynatın derim. Sütünüzü kaynattınız ama, yoğurdunuz yine sulu oluyorsa eğer, sütünüzü veya sütçünüzü değiştirin.

Taze lor nasıl yapılır?​

Lor Peyniri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerenin içerisine çiğ sütü aktarın.
- Kısık ateşte karıştıra karıştıra sütünüzü kaynatmaya başlayın.
- Kaynama noktasına geldiğinde içerisine limon suyu ve sirkeyi ilave ederek güzelce karıştırın.
- Sütünüzde kesilmeler gözlemleyeceksiniz.

Kesilmiş yoğurda ne yapılır?​

Kesildikten sonra altına bir kap koyduğunuz ve üzerine bir tülbent yerleştirdiğiniz süzgece kesilmiş yoğurdunuzu aktarın. Güzelce süzdürdükten sonra tülbentinizi hafif yüksekçe bir yere bağlayarak tüm sularının süzülmesi için bekletin. Suları tamamen süzüldükten sonra peynirleriniz hazır! Afiyetle tüketebilirsiniz.
Yoğurttan keş nasıl yapılır?
Ne kadar katı olursa o kadar iyi.
- Bir leğen de yoğurt ve tuzu elimle yoğurarak karıştırdım.
- Sonra bir kasıkla parçalar alarak temiz bir bezin üzerine elimle koydum. (yoğurt katı değilse tepsi ye koyun.)
- Kendini çekince yoğurdu elimle ufalayarak böldüm.
- Bu resimdekiler 2 günde oldu, ufaya ufalaya kurutulur.
Gerçek lor peyniri nasıl yapılır?
Yani öyle süt kestirilerek yapılmaz. Sütün yoğurt, limon veya sirke ile kestirilerek…” hastalanmayancocuk Gerçek lor gerçek peynir altı suyundan yapılır. Yani öyle süt kestirilerek yapılmaz.

Çiğ sütten lor nasıl yapılır?​

Ev Yapımı Lor Peynirinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Lor peynirinin tuzlu olmasını istiyorsanız, sütü kaynatırken içerisine tuz ekleyin.
- Limon ve sirkeyi, süt kaynamaya başladığında ekleyin.
- Süt kesildikten sonra, en fazla 5-6 dakika içerisinde sütü ocaktan alın.
- Hazırladığınız peyniri kuru ve kapalı kaplarda muhafaza edin.

5 litre sütten kaç kilo peynir olur?​

5 Kilo Sütten 1 Kilo Beyaz Peynir.
 
Geri
Üst