AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yogunlastirilmis sut tatlisi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.457
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yoğunlaştırılmış süt tatlısı nasıl yapılır?​

1 litre süt (5 su bardağına eşit) 1 su bardağı toz şeker veya esmer şeker….Hazırlanışı:
- 1 litreden fazla ölçüde olan bir tencere seçin ve sütünüzü bu tencere dökün.
- Sütün yanmaması için orta ateşte kaynatmaya başlayın.
- Birkaç dakika sonra sütün içine vanilyayı ekleyin.
- Vanilyanın kokusunu aldığınızda şekeri de ekleyin.

Yoğunlaştırılmış sütle ne yapılır?​

Yoğunlaştırılmış sütle ne yapılır?
Peki neden sütün özüne ulaşmak isteriz? Özellikle dondurma yapımında içinde su tanecikleri bulunduran süt kullanılması, dondurmanın buzlu olmasına neden olur. Kaymak gibi bir dondurma için mutlaka yoğunlaştırılmış süt kullanılmalıdır. Bir kekte veya kremada kullandığımızda ise o yoğun tadı alırız.

Tahinden süt nasıl yapılır?​

Tahinden süt nasıl yapılır?
Sütü ısıtıp veya (soğuk)1 tatlı kaşığı tahinle (isteğe bağlı)tarçını ekleyip içiyoruz. (İstediğiniz kiloya inene kadar her gün bir bardak içelim). (Akşam üstü 4-5 gibi içmek akşam az yememizi sağlıyor. )

Malako nasıl yapılır?​

Moloko (Süt Reçeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tabanı geniş, derin bir tencereye sütü ve şekeri boşaltalım.
- Kaynayana kadar ara sıra karıştıralım.
- Süt kaynayınca içine kabartma tozu ve vanilya ekleyelim.
- Yine ara sıra karıştırarak kıvamını ve rengini alana kadar kaynatalım. (
- Cam kavanoza doldurup dolaba kaldıralım.

Yoğunlaştırılmış süt nasıl kullanılır?​

Yoğunlaştırılmış süt nasıl kullanılır?
Yabancı uyruklu çoğu tarifte karşılaştığımız bir malzeme yoğunlaştırılmış süt. ”Condensed milk” adıyla tanınıyor. Keklere, pastalara yoğun bir tat veriyor. Pastacı kremalarına, pudinglere müthiş bir kıvam veriyor. Pastaların, kurabiyelerin ve birçok tatlının üzerine sos olarak dökülüyor.

Süt reçeli ne zaman koyulaşır?​

Süt reçeli ne zaman koyulaşır?
Süt kaynadıkça yoğun bir kıvam almaya ve rengi önce sarı sonra da kahverengine dönmeye başlayacaktır. Kıvam alması kısık ateşte en az 1 saatinizi alır. Daha fazla bir sütle yapıyorsanız süresi uzayabilir. Bu süreci ara ara karıştırıp sütle şekerin yoğunluğuna bakarak kontrol etmeniz oldukça önemli.
Bulamaç nasıl yapılır?​
Bulamaç Tatlısı Nasıl Yapılır? Bulamaç tatlısı yapımında; küçük bir tencere içine 2 su bardağı su dökün. Suyun üzerine 1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker ve 1 yemek kaşığı tepeleme un ekleyin. Daha sonra tenceredeki karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıcı ile iyice karıştırın.

Ağız nasıl pişirilir nefis yemek tarifleri?​

Ağız nasıl pişirilir nefis yemek tarifleri?
Ağız Bulaması Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1 litre süte ağızı ve nişastayı karıştırarak 20 dakika buyunca hiç kesmeden karıştırıyoruz koyulaşınca kaselere alıyoruz.
- İsteyen de yerken üzerine şekeri atarak yiyoruz .
- İsterseniz içine pişerken de atabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sade tahin yemek kilo aldırır mı?​

Sade tahin yemek kilo aldırır mı?
Tahin omega-3 bakımından zengin bir besin olduğu için doğru tüketildiği takdirde yağ yakımı destekler. Tahini pekmez ile tüketirseniz fazla kalori alarak kilo almanıza neden olur. Bu yüzden diyet yaparken tatlı krizlerini önlemek için 1 tatlı kaşığı tahin tüketerek kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz.

Tahin süt yapar mı?​

Evet, tahin süt yapar. Tahin pekmez karışımı, tahin helvası süt arttırmak amacıyla tavsiye edilen besinlerdir. Susam ezmesi ve susam da tahin gibi süt arttırıcı etkiye sahiptir.

Moloko nasıl hazırlanır?​

Moloko nasıl hazırlanır?

Süt reçeli tarifi nasıl yapılır?​

Süt reçeli tarifi nasıl yapılır?
Süt Reçeli Nasıl Yapılır?
- Sütü büyük boy bir tencereye alın.
- Karışım orta ateşte kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin.
- Sütün neredeyse üçte ikisi kalıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirin.
- Süt azalınca altını kısın ve içine karbonatı ilave edin.
 
Yoğunlaştırılmış süt tatlısı yapımı oldukça basit ve lezzetli bir tarif. İşte adım adım yoğunlaştırılmış süt tatlısı nasıl yapılır:

Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker veya esmer şeker
- Vanilya (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
1. Geniş ve derin bir tencereye sütü dökün.
2. Orta ateşte sütü kaynatmaya başlayın, sütün yanmaması için ara sıra karıştırın.
3. Birkaç dakika sonra içine vanilyayı ekleyerek karıştırın.
4. Vanilyanın kokusunu aldığınızda şekerini de ekleyin ve karıştırın.
5. Şeker eriyinceye kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
6. Süt koyulaşıp istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
7. Servis yapmadan önce dilimleyerek veya kaplara paylaştırarak servis edebilirsiniz.

Yoğunlaştırılmış süt tatlısı, pudinglerde, pastalarda, keklerde ve birçok farklı tatlı tarifinde kullanabileceğiniz lezzetli bir malzemedir. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst