AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yogunlastirilmis sut nasil elde edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yoğunlaştırılmış süt nasıl elde edilir?​

Son zamanlarda tatlı yiyecekler konusunda adını sıkça duyuran yoğunlaştırılmış süt, sütün bir süre kaynatılarak içindeki su buharının kaybolmasından elde edilen bir üründür. Su buharını kaybeden süt, miktarından biraz eksilerek kendi özünü bulacaktır.

Yoğunlaştırılmış süt ne için kullanılır?​

En basit haliyle yoğunlaştırılmış süt, sütü kaynatarak içindeki su taneciklerinin buharlaşmasını sağlamak ve bu şekilde sütün özüne ulaşmak denilebilir. Kaymak gibi bir dondurma için mutlaka yoğunlaştırılmış süt kullanılmalıdır. Bir kekte veya kremada kullandığımızda ise o yoğun tadı alırız.
Consented Milk nasıl yapılır?
Tarif, beş su bardağı sütü kaynama noktasına getirdikten sonra altını kısıp dörtte üç oranında azalana kadar pişirmekle başlıyor. Bu süre zarfında sütün üzeri sıklıkla kabuk bağlayacaktır. Oluşan tabaka, sütün içindeki suyun buharlaşmasını yavaşlattığı için yarım saatte bir sıyırıp atmak gerekiyor.
Süt tozundan yoğunlaştırılmış süt nasıl yapılır?
Pratik Yoğunlaştırılmış (Consended) Süt Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle rondo ya da bir kavanoza süt tozunu, pudra şekerini, sıcak suyu ve erimiş margarini koyup koyulaşana kadar karıştırıyoruz.
- Çok kısa surede hazır hale geliyor.
- Elde ettiğimiz consended sütle dondurma pasta gibi tatlılar yapabilirsiniz.

Kakaolu süt nasıl yapılır?​

Yapılışı:
- Sütü varsa sos tenceresine yoksa küçük bir tencereye alın.
- Sütün içine kakao, toz şeker ve kullanacaksanız kakuleyi atarak iyice çırpın.
- Kısık ateşte 1 taşım kaynatın.
- İçine kakule eklediyseniz süzüp bardaklara alın.
- Sıcak servis yapın.

Altın süt nasıl yapılır?​

Cezvenize önce sütü alarak hazırlamaya başlayın. Sütünüz biraz ılıdıktan sonra 1 çay kaşığı toz zerdeçalı ilave ederek kaynamaya bırakalım. Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra birer çay kaşığı karabiber ve toz tarçın ilavesini yapabilirsiniz. İsteğe göre birer çay kaşığı zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı eklenebilir.
Liquid milk nedir?
suyu buharlaştırılarak yoğunlaştırılmış süt. genellikle tatlı yapımında kullanılır. sütlü kahve icin kahveye az miktarda ilave edilerek, kendi miktarindan fazla süt katilmis gibi fayda saglayan ürün.
Yoğunlaştırılmış süt ne kadar dayanır?
Şekerli yoğunlaştırılmış süt kalın ve yumuşak kıvamda, tatlı bir üründür ve konserve edildiğinde açılmadığı takdirde buzdolabına girmeden yıllarca dayanabilir.

Süt nasıl Buharlaştırılır?​

Bu tarif için 3,5 su bardağı Tam Yağlı süt yeterlidir.
- Yapışmaz ve tabanı kalın olan bir tencerede sütü orta ateşte bir taşım kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra ısıyı orta-düşük seviyesine düşürün.
- Sütü yaklaşık 25 dakika boyunca 1 – 1,5 veya 1 – 1/4 su bardağı süt kalana kadar pişirin.

Yoğunlaştırılmış süt kaç dakika kaynatılır?​

Derin bir tencerenin içerisine sütü alın. Orta ateşin üzerine koyun. İçerisine vanilya tanelerini ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar bu şekilde karıştırarak ısıtın.

Hazırlanışı:
- 1 litreden fazla ölçüde olan bir tencere seçin ve sütünüzü bu tencere dökün.
- Sütün yanmaması için orta ateşte kaynatmaya başlayın.
- Birkaç dakika sonra sütün içine vanilyayı ekleyin.
- Vanilyanın kokusunu aldığınızda şekeri de ekleyin.
Kutu süt nasıl üretilir?
Günlük süt üretiminde sütlerimizi, 76 derecede 12 saniye tutulup hızla 4 dereceye soğutuyoruz. Böylece süt, besin öğeleri korunarak güvenle içilebilir hale gelmiş oluyor. Pastörize ettiğimiz sütler, özel dolum makinalarında, steril ortamda, raf ömrü süresince tazeliğini ve lezzetini koruyacak ambalajlara dolduruluyor.
Inek sütü nasıl oluşur?
Sütün sağımından önce hipofiz bezi Oksitozin hormonunu kan dolaşımına geçirir. Buzağı süt emerken meme ucu yeterince Oksitozin hormonuna sahiptir. Normal süt sağımından önce de meme ve meme ucuna masaj yapılarak hormonlar yardımıyla sütün salgılanması sağlanır.

Yoğunlaştırılmış süt nasıl kullanılır?​

Yabancı uyruklu çoğu tarifte karşılaştığımız bir malzeme yoğunlaştırılmış süt. ”Condensed milk” adıyla tanınıyor. Keklere, pastalara yoğun bir tat veriyor. Pastacı kremalarına, pudinglere müthiş bir kıvam veriyor. Pastaların, kurabiyelerin ve birçok tatlının üzerine sos olarak dökülüyor.

Condensed Milk nasıl yapılır?​

Bir tahta kaşıkla karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şekerli süt karışımı kaynamaya başlayınca karıştırarak kıvam almasını sağlayın ve ocağınızın altını kısın. Yaklaşık 1 saat bu şekilde karıştırın. Süt miktarının yarı yarıya azaldığını, renginin koyulaştığını göreceksiniz.
Hazır süt nasıl üretilir?
Pastörize süt üretimi Tam yağlı, az yağlı olarak ayrılır. Ayrılan yağ, tereyağı, krema gibi diğer süt ürünlerinin üretiminde hammadde olarak kullanılır. Ardından 65°C’de homojenizasyon uygulaması yapılır. Son olarak, 85°C civarında bir ısıl işleme daha uğratılır ve soğutularak depolanır.
Market sütleri nasıl yapılıyor?
Süte, 72-80 °C, 15-30 saniye boyunca (pastörizasyon) veya 135-150 °C, 1-10 saniye boyunca(UHT – Ultra High Temperature) ısıl işlem uygulanmasıyla sterilizasyon işlemi tamamlanıyor (IDF).
 
Geri
Üst