Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok şehirde eğitime ara verildi: İstanbul’da okullar tatil mi? İşte 6 Şubat 2025’te okulların tatil olduğu il ve ilçeler

haberci

Yeni Üye

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok şehirde eğitime ara verildi: İstanbul’da okullar tatil mi? İşte 6 Şubat 2025’te okulların tatil olduğu il ve ilçeler​

Türkiye genelinde etkisini artıran kar yağışı, birçok şehirde eğitimi aksattı. Valiliklerden gelen resmi açıklamalara göre bazı illerde tüm okullar tatil edilirken, bazı ilçelerde ise yalnızca taşımalı eğitime ara verildi. Peki, İstanbul’da okullar tatil mi? 6 Şubat Perşembe günü eğitime ara verilen iller ve detaylar haberimizde!
072034808-1.jpg

072034011-2.jpg

072035323-3.jpg

072034136-4.jpg

072033855-5.jpg

072034511-6.jpg

072034276-7.jpg

072035651-8.jpg

072034448-9.jpg

072033745-10.jpg

072036151-11.jpg

072035151-12.jpg

072034683-13.jpg

072035261-14.jpg

072034620-15.jpg

Türkiye’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı, birçok şehirde hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle ulaşımı zorlaştıran kar yağışı nedeniyle valilikler, peş peşe tatil kararları aldı.
İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?
İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?
Bazı illerde tüm okullar tatil edilirken, bazı ilçelerde sadece taşımalı eğitime ara verildi. Peki, İstanbul’da okullar tatil mi? 6 Şubat Perşembe günü hangi illerde eğitime ara verildi? İşte ayrıntılar...
TRABZON
TRABZON
Trabzon'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Şalpazarı, Akçaabat, Araklı, Çarşıbaşı ve Düzköy ilçelerinde 6 Şubat Perşembe günü okullar tatil edildi. Şalpazarı'nda, yüksek kesimlerde bulunan mahallelerde de eğitime ara verildiği bildirildi.
KOCAELİ
KOCAELİ
Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, artan kar yağışı ve buzlanma riski sebebiyle il genelinde tüm resmi ve özel okullarda eğitime ara verildiği duyuruldu. Bunun yanı sıra, hamileler, engelli bireyler, kronik hastalığı bulunan kamu çalışanları ile anaokulu ve kreş öğrencisi annelerin idari izinli sayılacağı belirtildi.
SAKARYA
SAKARYA
Sakarya'da da kar yağışı ve buzlanma tehlikesi nedeniyle tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan hamileler, engelliler ve kronik hastalığı olanlar idari izinli olacak.
BAYBURT VE YOZGAT’TA KAR TATİLİ
BAYBURT VE YOZGAT’TA KAR TATİLİ
Bayburt'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okullarda eğitime ara verildiği açıklandı. Yozgat’ta ise merkez ve Akdağmadeni, Saraykent, Kadışehri, Çekerek ve Çayıralan ilçelerinde eğitim-öğretime bir gün ara verildi.
ELAZIĞ VE KONYA'DA TATİL EDİLEN BÖLGELER
ELAZIĞ VE KONYA'DA TATİL EDİLEN BÖLGELER
Elazığ’da hem merkez hem de ilçelerde okulların bir gün tatil edildiği duyuruldu. Konya’da ise Halkapınar, Hadim ve Doğanhisar ilçelerinde okullar kapatılırken, Ereğli’de taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime ara verildi.
TUNCELİ VE ERZİNCAN’DA EĞİTİME ARA
TUNCELİ VE ERZİNCAN’DA EĞİTİME ARA
Tunceli’de taşımalı eğitim gören öğrenciler için okulların tatil olduğu bildirildi. Erzincan Valiliği ise kent genelinde tüm okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu. Hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli olacak.
AKSARAY, ZONGULDAK VE GİRESUN'DA OKULLAR TATİL
AKSARAY, ZONGULDAK VE GİRESUN'DA OKULLAR TATİL
Aksaray’da Ortaköy, Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerinde eğitim faaliyetleri durdurulurken, Zonguldak’ta il genelinde tüm okullar tatil edildi. Giresun’da ise Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinde okullar kapalı olacakken, bazı ilçelerde yalnızca taşımalı eğitime ara verildiği açıklandı.
SAMSUN'DA TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ
SAMSUN'DA TAŞIMALI EĞİTİME ARA VERİLDİ
Samsun'un Alaçam, Asarcık, Bafra, Canik, Çarşamba, Salıpazarı, Terme ve Yakakent ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi. Güncellenmiş okul listesine Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi web sitesinden ulaşılabileceği ifade edildi.
BOLU, YALOVA VE SİNOP’TA KAR TATİLİ
BOLU, YALOVA VE SİNOP’TA KAR TATİLİ
Bolu Valiliği, kent genelindeki tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildiğini duyurdu. Yalova’da ise yalnızca taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için okulların kapalı olacağı belirtildi. Sinop’ta merkez ve bazı ilçelerde taşımalı eğitime ara verildiği açıklandı.
DÜZCE, NİĞDE VE KAYSERİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ
DÜZCE, NİĞDE VE KAYSERİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ
Düzce'de tüm okulların kapalı olacağı duyuruldu. Niğde’de il genelinde buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verilirken, Kayseri’de yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.
SİVAS, HAKKARİ VE NEVŞEHİR’DE KAR TATİLİ
SİVAS, HAKKARİ VE NEVŞEHİR’DE KAR TATİLİ
Sivas'ta il genelinde eğitime ara verildiği ve kamu kurumlarında çalışan hamile ile engelli personelin idari izinli olacağı bildirildi. Hakkari’de Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde okulların kapatıldığı, Nevşehir’de ise tüm eğitim kurumlarının 6 Şubat’ta tatil edileceği duyuruldu.
ORDU, GÜMÜŞHANE VE HENDEK'TE KAR TATİLİ KARARI
ORDU, GÜMÜŞHANE VE HENDEK'TE KAR TATİLİ KARARI
Ordu’da Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği açıklandı. Gümüşhane’de de yoğun kar yağışı nedeniyle tüm okullarda eğitime ara verildi. Sakarya’nın Hendek ilçesinde ise bazı mahallelerde eğitime iki gün ara verildiği duyuruldu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildiği haberiyle ilgili detaylı bilgileri paylaşayım:

**İstanbul'da Okullar Tatil mi?**
İstanbul'da henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Kar yağışı durumuna göre valilik tarafından karar alınabilir. Eğitim durumunu kontrol etmek için İstanbul Valiliği'nin resmi internet sitesini veya yerel medya kaynaklarını takip etmek önemlidir.

**6 Şubat Perşembe Günü Tatil Olan İl ve İlçeler:**
- Trabzon'da; Şalpazarı, Akçaabat, Araklı, Çarşıbaşı ve Düzköy ilçelerinde okullar tatil edildi.
- Kocaeli'de; tüm resmi ve özel okullarda eğitime ara verildi. Ayrıca belirli gruplara idari izin uygulanacaktır.
- Sakarya'da; tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildi.
- Bayburt'ta ve Yozgat'ta; il genelindeki okullarda eğitime ara verildi.
- Elazığ ve Konya'da; bazı ilçelerde veya bölümlerde okullar tatil edildi.
- Tunceli'de; taşımalı eğitim gören öğrenciler için okullar tatil edildi.
- Erzincan'da; kent genelinde tüm okullarda eğitime ara verildi.
- Aksaray'da; Ortaköy, Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerinde eğitim durduruldu.
- Zonguldak'ta; il genelinde tüm okullar tatil edildi.
- Giresun'da; Alucra, Çamoluk ve Şebinkarahisar ilçelerinde okullar kapalı olacak.
- Samsun'un bazı ilçelerinde; taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için eğitime ara verildi.
- Bolu'da; tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildi.
- Yalova'da; sadece taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için okulların kapalı olacağı belirtildi.
- Sinop'ta; merkez ve bazı ilçelerde taşımalı eğitime ara verildi.
- Düzce'de; tüm okulların kapalı olacağı duyuruldu.
- Niğde'de; il genelinde buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.
- Kayseri'de; yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle okullar tatil edildi.
- Sivas'ta; il genelinde eğitime ara verildi. Hamile ve engelli kamu çalışanları idari izinli sayılacak.
- Hakkari'de; Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde okullar kapatıldı.
- Nevşehir'de; tüm eğitim kurumlarının tatil edileceği duyuruldu.
- Ordu'da; Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildi.
- Gümüşhane'de; tüm okullarda eğitime ara verildi.
- Sakarya'nın Hendek ilçesinde; bazı mahallelerde eğitime iki gün ara verildiği duyuruldu.

Kar yağışı nedeniyle alınan kararlar doğrultusunda il ve ilçelerde eğitim durumu değişebilir. Güvenilir kaynaklardan güncel bilgileri takip etmek önemlidir.

Geri