YLSY yas siniri var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

YLSY yaş sınırı var mı?​

En az lisans mezunu olmak, c. Lisans mezuniyet notu en az 2.50 / 65 olmak, d. 31 yaşından gün almamış olmak (2014 YLSY için 1984 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak), e. ALES’ten en az 70 puan almış olmak (ALES puanları, sınavın açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli kabul edilmektedir.), f.

Hem usta öğreticiler hangi statüde?​

Halk eğitim merkezlerindeki usta öğreticilerin statü hukukuna tabi olduğuna dair Yargıtay kararı mevcut. Bölge Çalışma ile görüşmelerimden ve sosyal güvenlik üstatlarından Resul Kurt’a göre de iş hukuku kapsamındaki sosyal haklarına ve 5510’a göre 4/1-a kapsamında işçi statüsüne haiz.
YLSY kimler kefil olabilir?
1) Kefaletname 2 (iki) kefil tarafından imzalanacaktır, 2) Kefillerin yurt içinde çalışıyor olması gereklidir, 3) Emekli kefil kabul edilmez ancak; emekli olup Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olarak çalışanlar kefil olabilir.

YLSY başvuru puanı kaç olmalı?​

Başvurabilmeniz için ALES puanınızın 75 ve üstü, ortalamanızın da 2,5/4 ya da 65/100 ve üstü olması gerekmektedir. Ayrıca YLSY puanınızın da en az 70 olması gerekmektedir.

YLSY başvuru puanı nedir?​

ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmede ALES puanınızın %40’ı, not ortalamanızın %20’si dikkate alınır. Mülakattan sonra ALES puanınızın %40’ı, mülakat puanınızın %40’ı, genel not ortalamanızın %20’si alınarak YLSY puanınız hesaplanır.
Usta öğreticiler memur mu?
Milli Eğitim Bakanlığı usta öğreticileri memur veya sözleşmeli olarak kabul etmemekte; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da işçi saymamaktadır. Oysa usta öğreticilerin büyük bir kısmı makine başında veya el emekleri ile çalışmaktadırlar.
Milli Eğitim Temel Kanununun 47. maddesi hükmüne göre, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ve hizmetiçi yetiştirme kurs, seminer ve konferanslarında uzman ve usta öğreticiler de geçici veya sürekli olarak görevlendirilebilir.
21 Ekim – 01 Kasım 2021 tarihleri arasında (Başvurular 01 Kasım 2021 tarihinde saat 17.00’de sona erecektir.)
YLSY başvuru puanı nasıl hesaplanır?

Lisans mezuniyet notu en az 2.50 / 65 olmak, d. 31 yaşından gün almamış olmak (2014 YLSY için 1984 ve daha sonraki yıllarda doğmuş olmak), e. ALES’ten en az 70 puan almış olmak (ALES puanları, sınavın açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli kabul edilmektedir.), f.

1416 ne demek?​

MADDE 8 – (1) 1416 sayılı Kanun uyarınca resmî burslu öğrenim hakkı kazananlardan yabancı dil öğrenimlerini yurt içinde yapması uygun görülenlerin yurt içi bursları, dil kursu ve diğer öğrenim giderleri, Bakanlık bütçesinin Yurt Dışı Burslar tertibinden ödenir.

1416 sayılı kanun eğitimleri nedir?​

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı, yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere resmî burslu statüde lisans ve lisansüstü seviyede öğrenim görmek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığınca yurt dışına resmî burslu statüde öğrenime gönderilen …
Yurt dışına öğrenci gönderilmesi nedir?
Yurt dışına gönderilecek öğrenciler, 22 farklı üniversite ve 13 farklı kamu kurumu adına öğrenim görecek. Bu öğrenciler, yurt dışında yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimlerini başarıyla tamamladıktan sonra mecburi hizmetlerini yerine getirmek etmek üzere ihtiyaç duyulan kadrolara atanacak.

Yurt dışına gönderilen öğrenciler Osmanlı Devletine hangi alanlarda katkı sağlamıştır?​

Cevap: Fikir ve sanat akımları, bilim, eğitim, teknoloji, idari ve sosyal.

YLSY hangi ülkelere gönderiyor?​

Burs kapsamında dünyanın hemen her yerinde eğitim alabilirsiniz. İngiltere, Almanya, Belçika, İrlanda, Fransa, Hollanda, Kanada, Amerika, Yeni Zelanda, Avustralya, İsveç, Polonya, İtalya ve daha birçok ülke anlaşma kapsamında yer almaktadır.
6764 sayılı kanun nedir?
6764 sayılı kanunla, aday çırak ve çırakların yanı sıra staj yapan mesleki ve teknik okul öğrencilerine de işletmeler tarafından ücret ödenecek.

Geri