YKS tercih robotu nasil kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
221.560
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

YKS tercih robotu nasıl kullanılır?​

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesini görebilirsiniz. Detayları görmek için programın üstüne tıklayabilirsiniz. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.

Tercih Robotu 2021 nasıl kullanılır?​

“Üniversite Seç” kutucuğuna üniversite ismi girerek, o üniversitedeki lisans programlarının listesine ulaşabilirsiniz. “Program Seç” kutucuğuna ilgi duyduğunuz programı (mesleği) girdiğinizde, bu isimli programların bulunduğu üniversiteleri görebilirsiniz.
Tercih robotu ne demek?
Önlisans tercih robotu sayesinden adaylar; son 1 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, burs oranlarına, üniversite türüne, öğretim türüne göre arama yapma olanağı sağlıyor.

YÖK Atlas ne demek?​

YÖK Atlas tercih robotu 2021 YÖK tarafından YKS tercihleri sırasında öğrencilere kolaylık sağlaması için geliştilen YÖK Atlas tercih programı, 4 yıllık veya 2 yıllık üniversitelerin geçtiğimiz yıllardaki taban puanlarını ve kontenjan bilgilerini içeriyor.

Üniversite tercihleri nasıl yapılır?​

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.
KPSS Robotu Nedir?
2014 ve 2016 yılların puanıyla yapılan daha eski(6 yıllık) atamaların listesi için KPSS taban puanlar robotu’nu kullanabilirsiniz. ALFA Akademi Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan KPSS tercih robotu her atama döneminde tercih yapan memur adayları için aynı gün ve saatte ÖSYM ile eş zamanlı olarak güncellenmektedir.

ÖSYM Tercih sistemi nasıl çalışır?​

Merkezi Yerleştirme yönteminde adaylar, yükseköğretim programlarına, sınav puanları, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, varsa ek puanları yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince, bilgisayarla yerleştirilir …

Kaç kişi üniversiteye yerleşti 2021?​

“2021-YKS’de tercih yapan adayların yüzde 85,80’i yükseköğretim programlarına yerleşti. Adaylarımızın yüzde 52,02’si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Adayların yüzde 27,52’si 1.tercihine, yüzde 14,41’i 2. tercihine, yüzde 10,09’u 3. tercihine yerleşmiştir.”
Üniversite kodu nedir?
ÖSYM ÜNİVERSİTE TERCİH KODLARI NEDİR? Tercih kodu, açılan tercih ekranında yukarıdaki arama kısmına tercih edilecek olan okulun isminin yazılmasıyla seçilen okulun ilgili bölümünün kodudur.

Üniversite tercihleri nasıl ve neye göre yapılır?​

İlk üç tercihlerinde puanlarına ve başarı sırasına hiç bakmadan hayal ettikleri bölümü yazsınlar. Sonraki beş tercihte de kendi başarı sıralarından biraz daha yüksek bölümleri yazsınlar. Ardından kendi başarı sıralarına eşit ya da düşük puandaki bölümleri yazarak tercih yapsınlar. İşin doğrusu da budur” diye konuştu.

2021 üniversite tercihi nasıl yapılır?​

Adaylar tercihlerini, 05-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendileri yapacaklar.
KPSS puanımla ne yapabilirim?
KPSS TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR? Adaylar ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerini yapabilecekler. Tercih işlemleri, KPSS-2021/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak.

KPSS ne gibi meslekler var?​

Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, düz memurluk, kurum avukatlığı, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.

ÖSYM öğrenciye kaç puan veriyor?​

Büyük bir etkiye sahip olan OBP dışında her öğrenciye sınav için 100 puan verilmektedir.
ÖSYM Tercih yaparken hangi puana bakılacak?
Yerleştirme puanının hesaplanmasında, ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı (AOBP) kullanılmaktadır. Üniversite tercihleri yapılırken “Yerleştirme Puanları” esas alınacak olup “Sınav puanları” kısmında bulunan rakamlar alınan ham puanı göstermektedir.
 
Geri
Üst